Kako otpušiti wc šolju?

Napisao/la: Svimbi

Ukupan broj reči: 1350 | Datum: 16 06 2015 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLU moru beskrajnih primera o tome kako nešto treba ili ne treba uraditi, nikada nismo naišli na savete o tome kako rešiti jednu banalnu a veoma neprijatnu svakodnevnu situaciju - Kako otpušiti šolju u wc-u?

U ovom tekstu ćemo pokušati da vam damo savete, kako da uz pomoć deterdženta ili šampona i vode otpušite WC šolju, a da pritom ne morate da uprljate ruke.

Ovaj metod daje najbolje rezultate ako se radi o šolji zapušenoj prevelikom količinom toalet papira. Iskreno, nemojte nam reći da ovu situaciju nemate bar jednom nedeljno.


Šta će vam biti potrebno?

1.      Veća količina sredstva za pranje sudova, šampona ili tečnog sapuna

2.      Vruća voda (ne proključala)

3.      Kofa, lavor ili neka veća posuda za vodu

Ne pokušavajte ovo ukoliko je šolja već prepunjena.

1.      Sipajte veću količinu nekog od nabrojanih tečnih sredstava za pranje u šolju. Zatim napunite šolju skoro do vrha vrućom vodom sa česme.

Nemojte koristiti ključalu vodu pošto postoji opasnost da WC šolja naprsne.

Napravite sebi kafu i sačekajte da sve malo odstoji.

 

2.      Trebalo bi da se posle nekoliko minuta nivo vode u šolji smanjio. (topla voda pomaže da se toalet papir brže rastvori, a tečni sapun podmazuje šolju kako bi čvrste materije lakše prošle)

Ako se ništa nije desilo sačekajte još desetak minuta. Ukoliko je nivo vode i dalje isti, verovatno ćete morati da pokušate sa nekim drugim načinom otpušenja WC šolje (eventualno probajte da odvadite malo vode i dodate novu količinu sapuna i tople vode).

Ako je nivo vode polako počeo da opada dodajte sapun i vruću vodu koja ovog puta može biti niže temperature pošto se smanjila i količina vode u šolji.

Ponovo sačekajte još nekoliko minuta. Ovog puta bi trebalo da nivo vode brže opada.

Ponavljajte proces sve dok voda ne počne nesmetano da protiče.

Naravno, uvek postoji rizik da ova metoda ne uspe. Ako se to desi, uvek možete probati otpušavanje šolje vakum gumom, sajlom za kanalizaciju ili u krajnjoj liniji ručno (naravno sa zaštitnim rukavicama).

Da biste što ređe dolazili u ovakve situacije primenjujte i neke od saveta za prevenciju:

-nikada ne bacajte težak ili čvrst papir u WC šolju (ili bilo šta drugo što nije toalet papir)

-toalet papir uvek bacajte u manjim količinama

-na svakih 6 meseci pročistite odvod sredstvom za otpušavanje slivnika

-ne bacajte ulje od kuvanja u šolju, niti bilo šta masno, već pokupite ulje papirnim ubrusom i bacite u đubre

 

 Svakako, za ozbiljnija zagušenja, uvek je pametno pozvati nekoga ko će profesionalno obaviti mašinsko odgušenje kanalizacije.O Autoru

GAGA DOO je preduzeće za odgušenje, opravku i održavanje kanalizacionih instalacija, sa sedištem u Beogradu. Preko 20 godina iskustva, najsavremenija oprema, najniže cene i hiljade zadovoljnih klijenata samo su neki od razloga zašto smo lideri na ovom tržištu na teritoriji Srbije.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Kako otpušiti wc šolju?

Uradi Sam - Ukrasi Za Novogodišnje Dekoracije