Slike prirode kao pozadine

Napisao/la: Robert

Ukupan broj reči: 550 | Datum: 7 04 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLSlike prirode kao pozadine

Pozadina (desktop i sliku i desktop pozadine) je slika koja se koristi za  pozadinu za graficko korisnicko sucelje na zaslonu racunala ili mobilnih komunikacija uredaja.

Fotografija je tehnika digitalnog ili kemijskog zapisivanja prizora iz stvarnosti na sloju materijala koji je osjetljiv na svjetlost koja na njega pada. Rijec dolazi od grckog f?? phos ("svjetlo"), te ??af?? graphis ("crtanje") ili ??af? graphę, koje zajedno znace otprilike "crtanje pomocu svjetla". Preteca fotografije je tzv. "camera obscura" (vec opisana u prethodnom odjeljku) koju su koristili slikari pejzaža i portretisti sve do devetnaestog stoljeca. Medutim, bit fotografije je da se ona mora sama stvoriti i zadržati na nekom fotoosjetljivom materijalu. Problem s ranom fotografijom je bio upravo u tome kako sliku zadržati. Postojali su, naime,materijali koji su u doticaju sa svjetlom mijenjali boju i koji bi onda u kombinaciji s mracnom komorom davali fotografije,  ali one nisu bile trajne. Tradicionalna fotografija poprilicno je sputavala fotografe što su radili daleko na terenu (narocito novinarske  dopisnike) i nisu imali laboratorij za razvijanje filma u blizini. Kako je televizija sve više napredovala ipružala sve vecu konkurenciju, fotografije su se sve brže morale dostavljati u novine. Fotoreporteri  na udaljenijim lokacijama nosili su minijaturni foto-laboratorij sa sobom; takoder i neka sredstva prenošenja  slike preko telefonskih žica. Neki smatraju da ne postoji stvar koja je lepsa od cveca.Bilo da se slazete ili ne slazete sa tim,cvece predstavlja jednood najlepsih stvari na planeti.

 

Cvece predstavlja jedan od najvecih i najboljih simbola ljubavi, toplote, prijateljsta. Ruža miris izgled, lepota, dodir i bol .  Prolazna, snažna, vjecna i mocna, simbolicna. Kolekciju slika cvijeća, pejsaža i prirode potražite na www.nature-wallpapers.biz . Svi mi, koji volimo da fotografišemo, kada nam je dosadno, fotografišemo cvece. Ono samo stoji, ne pomera se,  te je lakše, u pogledu da nemate modela koji se smeje kada ne treba, pomera kada ne treba, stane kako ne valja, itd., ali je teže takvim fotografijama da dodate nešto specijalno. Možda imate, ili naidete na neki panj interesantnog oblika koji se može preneti na terasu, ili baštu. Svojim prirodnim oblikom i toplinom drveta panjevi mogu biti savršeno mesto za sadnu cveca, a od njih se mogu praviti i interesantni, originalni i oblikom uvek drugaciji držaci za cvece.O Autoru

Pozadina (desktop i sliku i desktop pozadine) je slika koja se koristi za  pozadinu za graficko korisnicko sucelje na zaslonu racunala ili mobilnih komunikacija uredaja.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Fotografski pojmovi

Slike prirode kao pozadine

Cool slike na internetu

Elementi fotografije

Fotografije pod vodom

Canon digitalni fotoaparati PowerShot S2 IS i SD500: izrazite sebe na najbolji način