Video igra Colorado (Amiga)

Napisao/la: NewMystic

Ukupan broj reči: 592 | Datum: 15 07 2009 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTML 

naslovni ekran Colorada

Francuske firma Silmarils, koja je stvorila nekoliko hitova kao što su Metal mutant, FRP serijal Ishar, Transartica i Arabian nights, 1990. godine nam je podarila predivnu arkadnu avanturu – Colorado. U ulozi ste mladog trappera koji je došao u kanjon Kolorado željan novih avntura i bogatstva. Osim što vam je cilj da pronađete legendarni izgubljeni rudnik zlata od Pokahontas, sa ovim “junakom” ćete proći sve moguće što jedan trapper iz tog perioda može da doživi. 

Igra je veoma lepo osmišljena. Sve se odigrava u predelima Kolorada koji je ovde zaista lepo prikazan u svoj svojoj lepoti. Prolazićete kroz ekrane sa prelepim pozadinama (svaki ekran je priča za sebe), tu i tamo ćete se boriti sa raznolikim (i veoma inteligentnim) indijanskim ratnicima i životinjama (npr. medved, orao...), trgovati sa trgovcima na koje naiđete. Pored toga, igra je i jako precizna i detaljna. Ako ne poznajete dobro teren, i najmanji pokret palice vas može koštati života. Uvek dobro osmotrite ekran na kome se nalazite jer vrlo lako možete pasti u neku provaliju. To je, dakle, jedan vid izvođenja. I drugi način je isto tako zanimljiv. Kada dobro ispitate jedno područje, upadate u svoj kanu i krećete duž South Platte reke da potražite neku drugu obalu gde vas očekuju nove avanture. I na ovom terenu ma prepreka: stene, balvani kao i indijanci u svojim kanuima. Samo pazite da vas ne ponese lepota reke  i ne zadržavate se tu predugo jer vas na kraju očekuje vodopad i povratka nema!

vožnja kanuom

Što se tiče inventara oružja, naš heroj na početku ima pušku, nož i sekiru a ostale korisne stvarčice ćete pokupiti uz put (bomba, zlato, krzno, lula). Svaki predmet ima svoju namenu i u tome je i čar igre da to okrijete. 

Jedna od najboljih arkadnih avantura za Amigu uz koju ćete svašta "proživeti" :)

 

 

 

Platfoema: Amiga 500

Proizvodnja: 1990.

Kompanija: Silmarils

Broj igrača: 1

Žanr: arkadna avantura

Broj disketa: 1

Ostale platforme: Atari ST, IBM PC

 

 O Autoru

Nadam se da ste uživali čitajući ovaj članak. Pročitajte još zanimljivih recenzija a možete se pretplatiti i na nove članke

Izvor: http://www.kristali.rs/profile/newmystic-13.html

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Motorhead (Amiga)

Fire & ice (Amiga)

Video igra Colorado (Amiga)

Video igra Alcatraz (Amiga)