Uradi Sam - Ukrasi Za Novogodišnje Dekoracije

Napisao/la: KucneCarolije

Ukupan broj reči: 2484 | Datum: 19 12 2010 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLNovogodišnje dekoracije, u kojima podjednako uživaju klinci i odrasli, su idealan način za iskazivanje kreativnosti. Svoju maštu i interesantne ideje možete iskazati tako što ćete na različite načine dekorisati prostor novogodišnjim ukrasima koje ste kupili, međutim novogodišnja dekoracija stana  može biti još interesantnija ako ukrase sami napravite.

Njjednostavniji novogodišnji ukrasi koje možete napraviti sami, jesu pahulje od papira. Bilo da ih napravite od belog, plavog, srebrnastog ili zlatnog papira, pahulje  će ulepšati izgled jelke ili prozora na koji ih okačite. Pored pahulja, od papira ili kartona možete napraviti jednako interesantne zvezde, lik Sneška Belića ili Deda Mraza. Nacrtajte oblik koji želite na parčetu kartona, isecite, a zatim obojite i  ukrasite. Ako vam crtanje predstavlja problem, isecite stare novogodišnje čestitke i pretvorite ih u ukrase, ili odštampajte željene likove koristeći slike koje možete naći na internetu.

Srebrna lopte mogu biti idealni novogodišnji ukrasi, a vrlo se jednostavno prave. Pogužvajte staru hartiju tako da dobijete oblik lopte, zatim je obložite kuhinjskom folijom i pričvrstite sa malo lepka satensku traku oko lopte. Ukoliko nemate satensku traku, upotrebite traku za pravljenje ukrasnih mašni ili parče vunice. Pored toga što ćete trakom pričvrstiti foliju, ona će služiti i kao povez kojim  ćete okačiti ukras.

Novogodišnji ukrasi mogu biti  napravljeni od papira koji je potopljen u smešu napravljenu od vode i lepka za papir. Parčiće hartije koja Vam više ne treba, potopite u vodu u koju ste sipali malo lepka i ostavite nekoliko sati dok papir u potpunosti ne omekša. Zatim od smese koju ste dobili mešenjem napravite željene oblike. Oblike možete praviti pomoću starih modli za kolače tako što ćete modlu staviti na ravnu površinu, napuniti je masom raskvašenog papira i ručno ispresovati tako da iscedite višak vode iz mase. Zatim pažljivo sklonite kalup i ostavite da se osuši pored grejalice ili radijatora. U zavisnosti od debljine mase od koje je ukras napravljen, može se osušiti za 12 do 24 sata. Ovako napravljene ukrase možete obojiti nakon sušenja, a još lepše će izgledati ako ih potopite u razgrejani vosak.

Ukrase za novogodišnje dekoracije možete napraviti i od grančica, bilo da su to suve grančice ili grančice zimzelenog drveća. Ako koristite zimzelene grančice, možete ih potopiti u malo polikolora i pretvoriti ih u snežno bele. Povežite nekoliko grančica ukrasnom trakom ili strunom, kako biste dobili interesantniji oblik i okačite ih na jelku ili na vrata svog doma. Ovako povezane grančice uz dodatak satenske mašne, zvončića ili šišarke biće ideala novogodišnja dekoracija stana ili dvorišta.

Potrebno je samo malo mašte i kreativnosti za novogodišnje dekoracije koje izgledaju raskošno iako su napravljene od sitnica koje već imate u kući. Novogodišnja dekoracija stana biće puno zanimljivija ako u pravljenju ukrasa učestvuju i Vaša deca ili prijatelji.

 O Autoru

Ideje i savete za najraskošnije novogodišnje dekoracije možete naći na sajtu Kućnih Čarolija.

Ocena: 5.0

Komentari

6 12 2012 at 14:34, by Guest
DIVNOJoš članaka iz ove Kategorije

Kako otpušiti wc šolju?

Uradi Sam - Ukrasi Za Novogodišnje Dekoracije