Masinsko malterisanje

Napisao/la: wwwbeograd

Ukupan broj reči: 777 | Datum: 22 03 2016 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTML  Nekoliko reci o masinkom malterisanju spoljnih i unutrasnjih zidova na objektima. Posto ste zavrsili sve grube radove na objektu i izveli instalaciju struje i vode,konacno na red dolaze zavrsni radovi na vasem objektu. Prva stvar  koju morate da uradite je da obradite vase spoljne i unutrasnje zidove malterom po izboru. Masinskih maltera ima zaista dosta na trzistu ali bitno je spomenuti tri osnovne varijante. To su gipsani malter za obradu unutrasnjih zidova,cementni malter za obradu unutrasnjih i spoljnih zidova i termo malter koji se koristi za obradu fasade. Ako ste se odlucili za izvodjenje radova sa masinskim malterom onda mozete da budete sigurni da cete ustedeti i na vremenu i na ceni. Ovaj postupak obrade zidova je znacajno brzi od rada koji se izvodi rucno. Jedna ekipa majstora sa jednom masinom realno moze da obradi na dnevnom nivou do 100m2 zidova pod uslovom da su zidovi bez veceg broja ivica koje moraju posebno da se obrade. Dakle ako se radi u manjim stambenim jedinicama  gde nailazimo na veliki broj ivica i otvora,tada je realno da ekipa majstora moze da obradi do 70m2 za jedan radni dan. Vecina firmi koje posluju na teritoriji Srbije ima bar dve ekipe majstora i dve masine upravo iz razloga vece efikasnosti i brzine izvodjenja radova. Kada zavrsavate objekat svakako ce vam biti bitno da li ce vam zavrsni radovi biti uradjeni za par meseci brze. Ne treba zaboraviti da u nasem poslu vreme stvarno znaci novac.

   Postoji citav niz prednosti zbog kojih bi trebali da se odlucite za masinsko malterisanje ali svakako je potrebno naglasiti da cete potrositi od 20 do 25 kilograma materijala po m2 i da ce vam zavrsne povrsine biti prakticno idealno ravne. Sve ivice na objektu se obradjuju metalnim lajsnama koje sprecavaju ostecenja ivica usled nekog fizickog ostecenja. Cena od oko 5 evra po m2 za ovakavu varijantu malterisanja,podrazumeva kompletan materijal i obradu zidova. U materijal spadaju razliciti prajmeri koji se impregniraju u zid zbog boljeg vezivanja maltera,metalne lajsne za obradu ivica,razliciti lepkovi za obradu ivica i sam malter po izboru investitora. Porebno je reci da je obrada termo malterom nesto skuplja u zavisnosti od cene dobavljaca maltera. Takodje je potrebno reci da je obrada spoljnih zidova takodje skupllja ako se radi sa skele i na visini jer je onda i ucinak po radnom danu dosta manji. Pre nego sto se odlucite za ovu vrstu radova,morate da pripremite gradiliste u smislu izvodjenja kvalitetne instalacije trofazne struje za masinu kojom se malter prakticno mesa,pumpa i nabacuje na zidove. Ako vam instalacija struje nije kvalitetna,mozrte racunati na ceste zastoje koji izazivaju stetu i vama kao investitorima a i majstorima koji zele da ispune svoje dnevne norme. Ovo se isto odnosi i na instalaciju vode koja mora da ima propisani pritisak i odgovarajuci profil cevi da bi sve funkcionisalo kako treba. Iz iskustva moramo da kazemo da su ove dve stvari,osim vremenskih prilika,glavni krivci za zastoje i kasnjenja pri izvodjenju svih zavrsnih radova. Posle obrade zidova masinskim malterom,mozete ocekivati dosta kvalitetne radove na gletaovanju zidova jer ce vam zidovi biti idealno ravni a i potrosnja gleta ce vam biti znacajno manja, Tu se odmah podrazumeva da ce vam i molerski radovi biti brzi i ekonomicniji iz razloga jer ste se odlucili za masinsko malterisanje. Na trzistu Srbije postoji dovoljan broj izvodjaca koji se bave ovom vrstom radova i treba napomenuti da svi imaju priblizno istu cenu tako da je nasa preporuka da odaberete firmu ili zanatsku radnju koja ima odredjene reference i solidan broj izvedenih kvadrata a to vam je dovoljna garancija da ce vam radovi biti izvedeni kvalitetni i na vreme. Razlika u ceni od 0,2 evra je zanemarljiva na 1000 izvedenih kvadrata. Po racunici ispada da ste ustedeli 200 evra ako ste angazovali jeftiniju ekipu ili firmu, ali ako radovi budu kasnili ili ako ne budu izvedeni kvalitetno,racunajte na daleko veci gubitak od ovog na izgled dobitka prilikom dogovoranja cene. Nas savet vam je da pre dogovaranja konacne cene,svakako pregledate vise ponuda a najbolji nacin da se odlucite je da svojim ocima pogledate ko je od izvodjaca potpisao neki ozbiljan ugovor,ko je izveo i koliko kvadrata i najbitnije da se svojim ocima uverite u kvalitet vec izvedenih radova.

  Nadamo se da smo vam sa ovim kratkim tekstom donekle priblizili detalje vezane za masinsko malterisanje. Pomogli pri pripremi

 http://masinsko-malterisanje.yolasite.com/O Autoru

Autor teksta je vlasnik gradjevinske firme specijalizovane za zavrsne radove u visokogradnji sa dugogodisnjim iskustvom.

Ocena: 5.0

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Masinsko malterisanje

Fluorescentne boje za zidove

Najčešći kvarovi kod električnih instalacija

Ulaganje novca u Vaš dom na najbolji način – kvalitetna stolarija

Kako na najbolji način zaštititi Vaše podove?

Vrste Laminata I Kako Odabrati Odgovarajući

Najvažniji Elementi Svakog Kupatila

Spušteni plafoni

Priprema Glet Mase za Gletovanje Zidova