Najvažniji Elementi Svakog Kupatila

Napisao/la: markobg

Ukupan broj reči: 2510 | Datum: 26 02 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLKupatilo predstavlja najvažniju prostoriju za obavljanje svakodnevne higijene i zbog toga je veoma važno posvetiti svu pažnju u opremanju ovog dela Vašeg doma. Kod uređenja tj. enterijera ove prostorije sve je stvar ličnih potreba i ličnog ukusa. Ako Vam je kupatilo male kvadrature najbolje za ovakav prostor su viseći ormarići koji štede prostor i veoma su praktični za kozmetiku, kućnu hemiju ili odlaganje raznih drugih stvari.

Kod izgleda kupatila najvažnije su pločice i kompletna sanitarna oprema zato treba napraviti adekvatan izbor svih elemenata pre nego se počne sa uređenjem.

Među najvećim izazovom se smatra svakako usklađivanje estetike i funkcionalnosti s obzirom da je uglavnom reč o najmanjim prostorijama kuće ili stana koja ipak zahteva mnogo toga u izvođenju radova i samom uređenju. Kada rešite da promenite izgled Vašem kupatilu imajte u vidu da nije toliko jednostavan posao već obratite pažnju na sve tehničke i estetske faktore koji prate ovaj posao. Tu se pre svega misli na dobar plan što se tiče izgleda ove prostorije. Možete napraviti skicu na papiru ili to ukoliko ste u mogućnosti možete uraditi i na računaru. Dobro osmotrite kompletan prostor, šta želite da dodate a ranije u starom kupatilu niste imali ili Vam nešto smeta pa želite to da uklonite. Pre svega dobro je da o svemu porazgovarate sa profesionalcima odnosno ljudima koji će Vam ovaj posao obaviti kako biste bili sigurni da li je sve od toga izvodljivo i da sve Vaše želje mogu da se sprovedu u delo.

Šta je važno kod renoviranja kupatila?

Kada kompletno renovirate kupatilo možete mu u potpunosti promeniti izgled pravljenjem novog rasporeda sanitarija, možete promeniti kompletnu rasvetu, zameniti ili premestiti utičnice ili prekidače, ugraditi novi kupatilski nameštaj. Na razne načine možete iskoristiti svaki kutak svog kupatila i opremiti ga sa svim što Vam je potrebno.

Kod odabira keramičkih pločica važno je birati naročito kod manjih kupatila što svetlije pločice jer ga na taj način svetla boja čini vizuelno većim. Kako biste razbili jednoličnost i monotoniju postoje razne mogućnosti kojima to možete postići kao što su tamnije pločice koje služe kao dekor, razno romantično cveće, minimalističke bordure ili zanimljivi mozaici koji se dobijaju drugačijim načinom slaganja pločica.

Moda i trendovi kada su u pitanju pločice:

Na poslednjem italijanskom sajmu keramike i keramičkih proizvoda potpuni hit su velike pločice sa što većim dimenzijama koje su idealno rešenje kod velikih kupatilskih prostora. U ovako velikim kupatilima dozvoljene su tamnije i intenzivnije boje i nijanse koje će potpuno dominirati ovim prostorom. Dodatnu lepotu mogu dati što veći prozori koji će omogućiti dosta prirodne svetlosti.O Autoru

Marko iz Beograda pise i distribuira tekstove za mnoge velike web portale iz Srbije.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Masinsko malterisanje

Fluorescentne boje za zidove

Najčešći kvarovi kod električnih instalacija

Ulaganje novca u Vaš dom na najbolji način – kvalitetna stolarija

Kako na najbolji način zaštititi Vaše podove?

Vrste Laminata I Kako Odabrati Odgovarajući

Najvažniji Elementi Svakog Kupatila

Spušteni plafoni

Priprema Glet Mase za Gletovanje Zidova