Spušteni plafoni

Napisao/la: markojelic

Ukupan broj reči: 2394 | Datum: 2 02 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLKako bi svoj dom ukrasili spuštenim plafonima uslov je da tavanica bude odgovarajuće visine.U tom slučaju možete birati da li ćete svoj prostor u kome boravite ili radite ukrasiti lukovima,ugradnim svetiljkama ili nečim drugim što krasi spušteni plafon.

 

 

Kod spuštenih plafona mora se voditi računa o visini.Da biste mogli da ugradite centralnu klimu plafon se mora spustiti do 35cm,a ako želite da ugradite halogene sijalice mora se spustiti izmedju 15 I 18cm.Da bi uopšte mogao da se spusti plafon tavanica mora biti najmanje 2,80metara.Ukoliko nije te visine dobićete prostoriju čija visina nije preporučena.

 

 

Ono što je dobro kod spuštenih plafona je to što ga možete spustiti samo u nekim delovima gde želite ne mora ceo što može da izgleda još lepše I zanimljivije.

 

Metalna konstrukcija I gips ploče sačinjavaju spuštene plafone,tako što se ploče vezuju za konstrukciju a izmedju se popunjava mrežicom I nanošenjem git-mase da ne bi pucali spojevi.Kod polukružnih lučnih plafona koriste se savitljive ploče a u prostor izmedju nanosi se beli akril.Kod oblaganja kupatila postavljaju se ploče koje su vodootporne I boja im je zelena.

 

Što se tiče cena one se kreću od 11-15 evra po kvadratu.U cenu ulazi I sav potreban materijal kao I sam rad majstora.U zavisnosti koji su zahtevi I na koji način treba da se uradi plafon zavisi I cena.

 

Kod ugradnje rasvete potrebno je I da se buše rupe što se takođe naplaćuje.Preporučuje se da se prvo izaberu sijalice pa tek onda buše rupe jer postoje različite dimenzije svetiljki I rupe nisu jednake.O Autoru

Marko Jelic trenutno radi za firmu Majstor Beograd.com i trenutno je na poziciji molerofarbara u firmi...pored ovih usluga na ovom sajtu mozete pronaci svakog majstora koji vam je potreban za adaptaciju stana.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Masinsko malterisanje

Fluorescentne boje za zidove

Najčešći kvarovi kod električnih instalacija

Ulaganje novca u Vaš dom na najbolji način – kvalitetna stolarija

Kako na najbolji način zaštititi Vaše podove?

Vrste Laminata I Kako Odabrati Odgovarajući

Najvažniji Elementi Svakog Kupatila

Spušteni plafoni

Priprema Glet Mase za Gletovanje Zidova