članci iz kategorije Automobili


Istorijat kompanije Mazda
“Mazda” je osnovana daleke 1920. godine, kao proizvođač alata. Veoma brzo, kompanija odgovara na zahteve živnulog automobilskog tržišta i svoju proizvodnju potpuno usmerava na izradu automobila.

Grupa „Hyundai – KIA“ - šesta najveća automobilska grupa na svetu
Kada je automobilska industrija u pitanju, poslednju dekadu obeležili su proizvođači iz Južne Koreje. Ekonomija koja beleži nagli rast još od kraja osamdesetih godina, podarila je svetskom tržištu automobila dva renomirana proizvođača, “Hyundai” i “KIA-u”.

Saveti za kupovinu automobila
Kada se odlučite da kupite automobil, postoje stvari na koje svakako treba da obratite pažnju. Jedan od osnovnih, da tako kažemo problema sigurno je cena. One variraju od modela do modela i od jednog do drugog dilera automobila. Vrlo je bitno da pronađete pravog, odnosno ovlašćenog dilera, jer ćete kod njih dobiti sigurno najbolju ponudu.

Sustav ovjesa kotača
Tekst obrađuje vrste ovjesa kod automobila i u par natuknica opisuje funkcioniranje svakoga od njih.

Kalkulator registracije vozila
Koristeci kalkulator za registraciju vozila, mozete na vrlo lak i jednostavan nacin da izracunate koliko ce vas kostati registracija vaseg vozila.

Promena Vlasnistva registracije Vozila
Registracija Vozila te promena vlasnistva vozila i  sta je sve potrebno  priloziti kao dokaz o vlasnistvu vozila? ugovor o prodaji, ugovor o poklonu,resenje o nasledjivanju ili presudu suda kojom je odredjen vlasnik.

Prva Registracija Vozila
Sta se podrazumeva pod prvom registracijom vozila? Sta Vam je potrebno kada prvi put registrujete vozilo u Srbiji? Sve na jednom mestu za Registraciju Vozila

Privremena registracija vozila
Za privremenu registraciju vlasnik je duzan da uz zahtev prilozi na uvid pasos sa dozvolom za boravak u Srbiji, carinsko resenje o privremenom uvozu vozila i placenu taksu za privremenu registraciju.

Registracija Vozila
Registracija vozila se vrsi upisivanjem propisanih podataka u  evidenciju jedinstvenog registra vozilа,  gde se evidentira u informаcionom sistemu Ministаrstvа unutrаsnjih poslovа.

Kupovina polovnog automobila preko interneta
Vlada republike Srbije sprema novu uredbu kojom će uvoz polovnih automobila ponovo, kao i pre 6 godina, biti dozvoljen samo za vozila do određene starosti, najverovatnije do 6 godina po nekim najavama. Time će se kako kažu postići veća bezbednost na putevima Srbije, jer je ustanovljena veza između određenog broja saobraćajnih prekršaja i starosti vozila.


Strana 2 od 3
[1]   [2]   [3]  
RSS