Kupovina polovnog automobila preko interneta

Napisao/la: andrijam

Ukupan broj reči: 423 | Datum: 31 01 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLVlada republike Srbije sprema novu uredbu kojom će uvoz polovnih automobila ponovo, kao i pre 6 godina, biti dozvoljen samo za vozila do određene starosti, najverovatnije do 6 godina po nekim najavama. Time će se kako kažu postići veća bezbednost na putevima Srbije, jer je ustanovljena veza između određenog broja saobraćajnih prekršaja i starosti vozila.


Naravno, budući da aktuelna vlast u Srbiji skoro sve što čini radi iz svog ličnog interesa, a ako nešto i uradi za opšti i narodni interes to je samo zato što se u datoj situaciji interesi poklapaju,  sigurno se i iza ove novonajavljene uredbe krije nova mogućnost za zaradu na teret naroda, ali s druge strane ne može se reći i da to nije dobar potez, budući da se na taj način još više smanjuje mogućnost da Srbija postane deponija zastarelih automobila.


Nakon što neko, auto plac ili pojedinac koji se bavi preprodajom polovnih automobila, uveze polovni auto u Srbiju, predstoji mu proces prodaje vozila. Danas se polovni automobili prodaju na auto placevima i auto pijacama kao što je poznata pijaca u Bubanj Potoku, ali sve više i preko specijalizovanih internet sajtova.


Mnogobrojni sajtovi za prodaju polovnih automobila nude široku ponudu polovnjaka, različitih starosnih dobi, kilometraže, očuvanosti i ostalih bitnih kriterijuma kod polovnih automobila.


Ukoliko tražite polovni auto preko nekog sajta, treba obratiti pažnju na sitne detalje koje prodavac često želi da sakrije. Pogledajte dobro fotografije vozila, ako su slike napravljene iz daljine, verovatno je vozilo u lošem stanju, pa se zato ne može dobro videti iz blizine.


Takođe treba obratiti pažnju na to da li je prodavac auto plac, diler, ili fizičko lice. Auto placevi su specijalizovane firme za uvoz i prodaju polovnih vozila, i kao takve, teže da ostvare profit u svom poslovanju. Često se povoljnija ponuda može naći za isto vozilo kod nekog fizičkog lica, koje prodaje svoje privatno vozilo.


Sve u svemu, traženje polovnih automobila preko interneta ima svoje dobre strane, ali jednom kada se suzi izbor, treba otići i na licu mesta pogledati vozilo ili vozila za koja ste zainteresovani, jer se pogled uživo ipak ne može meriti sa gledanjem slika automobila preko interneta.O Autoru

Polovni automobili .co je sajt namenjen prodaji i oglasavnju polovnih vozila.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Savet za brzu prodaju automobila

Sve što treba da znate o svom ljubimcu: veliki i mali servis, auto delovi...

Opel kompaktna klasa vozila

Yugo - nekadašnji ljubimac mnogih

Da li kupiti nov ili polovan automobil

Opel - istorija zaštitnog znaka

Otkup vaseg automobila Beograd

Najpopularniji Opel modeli - Astra i Corsa

Ford Mustang

Rent a car Beograd, novi automobili, predstavljanje i statistika

Istorijat kompanije Mazda

Grupa „Hyundai – KIA“ - šesta najveća automobilska grupa na svetu

Saveti za kupovinu automobila

Sustav ovjesa kotača

Kalkulator registracije vozila