Privremena registracija vozila

Napisao/la: miodrag7

Ukupan broj reči: 325 | Datum: 6 05 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLVozila stranih drzavljana koji borave u Srbiji, vozila drzavljana Srbije sa mestom boravka u stranoj zemlji zbog specijalizacije, skolovanja, zaposljavanja, naucnih istrazivanja i drugih profesionalnih delatnosti kao i vozila koja ucestvuju na sajmovima i sportskim takmicenjima imaju pravo da izvrse privremenu registraciju u republici Srbiji.
Ovlasceno lice kada u saobracaju zatekne vozilo sa registracionim tablica stranih drzava bez oznaka koje su propisane medjunarodnim ugovorima overenim u republici Srbiji, takvo vozilo sprovodi najblizem predstavnistvu ministarstva unutrasnjih poslova na izvrsenje privremene registracije. Podnosilac zahteva za privremenu registraciju dobija privremenu saobracajnu dozvolu i privremene registarske tablice na rok od godinu dana koje je duzan da vrati po isteku registracije ili pre napustanja zemlje.
Za privremenu registraciju vlasnik je duzan da uz zahtev prilozi na uvid pasos sa dozvolom za boravak u Srbiji, carinsko resenje o privremenom uvozu vozila i placenu taksu za privremenu registraciju.
Vozilo se privremeno registruje na vlasnika vozila i njime moze da upravlja samo lice na koje je vozilo registrovano.
Registarske tablice PRE i specijalna privremena dozvola u trajanju od 15 dana izdaju se vlasniku vozila koje napusta republiku Srbiju po zavrsenom boravku vlasnika ili vozilu koje je vlasnik kupio na teritoriji republike Srbije . Potrebna dokumentacija uz zahtev obuhvata: dokaz o uplacenom porezu na promet, dokaz o uplacenim taksama za registraciju, dokaz o vlasnistvu, dokaz o obaveznom osiguranju i dokaz o tehnickoj ispravnosti vozila.


Ukoliko strani drzavljani borave u republici Srbiji zbog profesionalne delatnosti, pruzanja azila, skolovanja ili naucnih ispitivanja dodeljuju im se specijalne tablice sa oznakama 999 i 99. Registarske tablice sa oznakama 999 i 99 umesto klasicnih tablica su jedina razlika izmedju ove i redovne registracije. da bi se izvrsila Registracija vozila, uz prilozen zahtev vlasnik je duzan da prilozi svu potrebnu dokumentaciju kao za prvu registraciju plus dokaz o izvrsenom carinjenju prevoznog sredstva i odobrenje o boravku u republici Srbiji overeno u ministarstvu unutrasnjih poslova.O Autoru

Kako izleda privremena registracija vozila i sta vam je od dokumenta potrebno da bi ste registrovali vozilo

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Savet za brzu prodaju automobila

Sve što treba da znate o svom ljubimcu: veliki i mali servis, auto delovi...

Opel kompaktna klasa vozila

Yugo - nekadašnji ljubimac mnogih

Da li kupiti nov ili polovan automobil

Opel - istorija zaštitnog znaka

Otkup vaseg automobila Beograd

Najpopularniji Opel modeli - Astra i Corsa

Ford Mustang

Rent a car Beograd, novi automobili, predstavljanje i statistika

Istorijat kompanije Mazda

Grupa „Hyundai – KIA“ - šesta najveća automobilska grupa na svetu

Saveti za kupovinu automobila

Sustav ovjesa kotača

Kalkulator registracije vozila