Promena Vlasnistva registracije Vozila

Napisao/la: miodrag7

Ukupan broj reči: 342 | Datum: 13 05 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLPodnosilac zahteva za promenu vlasnika mora da prilozi:

ugovor o prodaji, ugovor o poklonu,resenje o nasledjivanju ili presudu suda kojom je odredjen vlasnik.
Uz zahtev za promenu vlasnistva vlasnik je potrebno da prilozi:

 Bivsi vlasnik prevoznog sredstva u obavezi je da prevozno sredstvo odjavi 15 dana od otudjenja kod organa ministarstva unutrasnjih poslova. U slucaju da je vozilo otudjeno van regiona u kom je registrovano, vracaju se i registracione tablice. Nadlezni organ ministarstva unutrasnjih poslova ce podatke novog vlasnika i podatke o odjavi uneti u saobracajnu dozvolu .
Uz zahtev za promenu vlasnika, podnosilac zahteva duzan je da prilozi dokaz o promeni vlasnistva. ukoliko su pravna lica zakljucila ugovor o prenosu potpise overava organizacija u kojoj je ugovor zakljucen.
Dokaz o placenom PDVu, porezu na prenos apsolutnih prava ili porez na poklon.
 Vlasnik je duzan da uplati administrativnu taksu za registraciju vozila, naknadu za saobracajnu dozvolu i taksu za saobracajnu dozvolu i da dostavi dokaz o uplatama .


Dokaz o identicnosti
Podnosilac zahteva je duzan da dostavi sledece dokaze ukoliko je registracija istekla: dokaz o placenim naknadama za puteve i registarske tablice,polisu obaveznog osiguranja,dokaz o izvrsenom tehnickom pregledu,taksu za registraciju motorcikala,putnickih vozila i kombija i komunalnu taksu. Ako je vozilo koje se registruje vec registrovano u drugom regionu pored prvih pet dokaza potrebno je priloziti jos naknadu za nove registarske tablice.

 Ukoliko su tablice prevoznog sredstva podlegle unistenju ili dotrajalosti kao i u slucaju gubitka ili kradje istih vlasnik je duzan da kod organa ministarstva unutrasnjih poslova kod kojeg su tablice izdate prijavi slucaj i zatrazi izdavanje novih tablica. Uz zahtev za izradu novih tablica vlasnik je duzan da prilozi dokaz o uplacenim propisanim taksama republike Srbije, vazecu saobracajnu dozvolu na uvid i naknadu za izradu registarskih tablica. U protivnom, Registracija Vozila kojima je doslo do ostecenja ili gubitka registarskih tablica mogu biti kao takva okarakterisana kao tehnicki neispravno vozilo.O Autoru

Da bi Registracija vozila i sam prenos vlasnistva za odredjeno vozilo zakonski pravilno bio odradjen mozete konsultovati i Agencije za registraciju vozila. Vise od registraciji vozila mozete procitati i na http://www.registracija-vozila.org.rs/

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Savet za brzu prodaju automobila

Sve što treba da znate o svom ljubimcu: veliki i mali servis, auto delovi...

Opel kompaktna klasa vozila

Yugo - nekadašnji ljubimac mnogih

Da li kupiti nov ili polovan automobil

Opel - istorija zaštitnog znaka

Otkup vaseg automobila Beograd

Najpopularniji Opel modeli - Astra i Corsa

Ford Mustang

Rent a car Beograd, novi automobili, predstavljanje i statistika

Istorijat kompanije Mazda

Grupa „Hyundai – KIA“ - šesta najveća automobilska grupa na svetu

Saveti za kupovinu automobila

Sustav ovjesa kotača

Kalkulator registracije vozila