Prva Registracija Vozila

Napisao/la: miodrag7

Ukupan broj reči: 397 | Datum: 13 05 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLPod prvom registracijom vozila podrazumeva se registrovanje vozila koja se po prvi put registruju u republici Srbiji.

Obrazac BS-1.01 se popunjava kao zahtev za prvu registraciju. Registracioni list se popunjava stampanim slovima ili pisacom masinom(kompjuterskim stampacem), u slucaju da je prva,ponovna ili privremena registracija, promena imaoca vozila ili promena prebivalista obrazac se popunjava u celosti. Podatke pod brojem 3 I 4 popunjavam vlasnik, podatke o tehnickoj ispravnosti i tehnickim detaljima vozila popunjava servis koji je vrsi tehnicki pregled a ostale podatke popunjava nadlezno lice koje vrsi registraciju.

Vlasnik je u obavezi da u zahtev prilozi:

Za vozila nabavljena u Srbiji potreban je dokaz o vlasnistvu:racun prodavca,ugovor o poklonu ili resenje o nasledstvu. Za vozila nabavljena u inostranstvu potrebno je dostaviti ugovor o kupovini,saobracajnu dozvolu i uvozni kod koriscenog vozila, a u slucaju da vozilo ne glasi na ime podnosioca potrebno je priloziti strane tablice(ukoliko su vracene to mora biti naznaceno u saobracajnoj dozvoli).
Potrebno je dostaviti dokaz o tehnickoj ispravnosti overen od strane ovlascenog servisa za testiranje vozila. Ovlascena organizacija koja je obavila tehnicki pregled popunjava deo obrasca pod brojem 2.  Vazenje tehnickog pregleda prestaje nakon 30 dana. Organizacija ovlascena za tehnicke preglede takodje proverava tacnost informacija u prvom delu zahteva.
Namirene finansijke obaveze: dokaz o uplacenoj carini, Isplaceni porezi na poklon,nasledje,prenos prava i PDV i Uplacen porez na koriscenje motornih vozila.


Polise osiguranja:

Polisa osiguranja od auto odgovornosti: Uplacivanjem ovog osiguranja vlasnik osigurava naknadu trecem licu u slucaju nanosenja stete. Ova polisa pokriva troskove naknade za nanosenje telesnih povreda,smrtnog slucaja i nanosenja materijalne stete.
Polisa osiguranja od posledica nesrecnog slucaja: U slucaju da se registruje prevozno sredstvo koje se koristi kao taxi,renta kar ili u javnom prevozu vlasnik je duzan da osigura putnike od nesrecnog slucaja.
Vlasnik je duzan da dostavi dokaz o uplacenim taksama. Posto iznos taksi varira preporucljivo je obratiti se nadleznim organima za trenutni iznos. Podnosilac zahteva mora da prilozi dokaz o placenoj administrativnoj taksi za zahtev, placenu naknadu za puteve, naknadu za saobracajnu dozvolu i registracione tablice, komunalnu taksu kao i premije osiguranja da bi se obavila registracija vozila.
Specijalno tehnicko ispitivanje je potrebno obaviti ukoliko je vozilo naknadno prepravljano ili pojedinacno proizvedeno.
O Autoru

Vise o novim propisima i zakonskim regulativama za bezbednost u saobracaju, republike Srbije, kao i novitetima vezanim za registraciju vozila mozete pronaci na http://www.registracijavozila.rs/

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Savet za brzu prodaju automobila

Sve što treba da znate o svom ljubimcu: veliki i mali servis, auto delovi...

Opel kompaktna klasa vozila

Yugo - nekadašnji ljubimac mnogih

Da li kupiti nov ili polovan automobil

Opel - istorija zaštitnog znaka

Otkup vaseg automobila Beograd

Najpopularniji Opel modeli - Astra i Corsa

Ford Mustang

Rent a car Beograd, novi automobili, predstavljanje i statistika

Istorijat kompanije Mazda

Grupa „Hyundai – KIA“ - šesta najveća automobilska grupa na svetu

Saveti za kupovinu automobila

Sustav ovjesa kotača

Kalkulator registracije vozila