Sve Za Vaš Automobil

Napisao/la: markobg

Ukupan broj reči: 2502 | Datum: 18 11 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLStakla na Vašim farovima su izgrebana i primetili ste da Vam ne pružaju adekvatno ovetljenje na  putu naročito pri vožnji noću. Želite da preduzmete nešto a niste sigurni koje je pravo rešenje…

Ne morate kupovati nove farove i izlagati se dodatnom trošku već ih na pravi način možete osvežiti i rešiti problem.

Farove tokom svakodnevne vožnje izlažemo raznim spoljašnjim uticajima koji i te kako doprinose skraćivanju njihovog veka trajanja i performansi.
Svako nastalo fizičko oštećenje kao što su ogrebotine ili udarci kamenčića kao i intenzivni uticaj sunca i konstantan rad farova dovode do toga da se spoljna površina fara tokom vremena oštećuje. Posledice toga su smanjena vidljivost naročito u toku noćne vožnje kao i slaba uočljivost Vašeg automobila u odnosu na druge učesnike u saobraćaju. Izgrebani oštećeni farovi u svakom pogledu doprinose narušavanju vizuelnog efekta.

Poliranje farova je postupak skidanja oštećenih slojeva na njima nakon čega se spoljna površina ravna i nanosi zaštitni premaz. Ova procedura dokazala se kao veoma uspešna već dugi niz godina.

Reparacija vetrobranskih stakala:

Manjim oštećenjima koje vozač i ne primećuje takođe je neophodna reparacija kako ovi nedostaci ne bi sve više oštetili staklo i doveli do toga da je zaista neophodna kompletna zamena.  Svaka i  najmanja naprslina na vetrobranskom staklu može se velikom brzinom proširiti samim tim jer je svakodnevno izloženo atmosferskim i drugim spoljašnjim uticajima. Servisi koji se bave zamenom stakala i njihovom reparacijom u svojoj ponudi uvrstili su odavno i PVC nalepnicu koja služi kao zaštita stakala od prljavštine.

Još jedna u nizu usluga koju možete pronaći u svakom ozbiljnom servisu jesu tretmani stakala u kojima se vrši zaštita od kiše. Nanošenje tečnosti na sama stakla nakon par minuta dovodi do stvaranja providnog zaštitnog filma gde kapljice kiše prosto klize, a Vi imate toliko bolju vidljivost da u nekim trenucima ni ne morate koristiti brisače.

Treba napomenuti da se svaka manja nepravilnost na vetrobranskom staklu može veoma uspešno sanirati dok je kod oštećenja većih od 3 santimetara ipak neophodno zameniti staklo.

Zadnja i bočna stakla se takođe moraju menjati jer reparacija kod njih nije moguća.

Zaštita stakala:
 
Specijalne aluminijumske i ugljene boje koje imaju jedno ili višeslojno akrilno ojačanje su odličan dodatak staklima koji ih štiti od lomljenja, grebanja i udaraca. Ukoliko se desi da se staklo polomi zadatak folije je zadržavanje krhotina tako da se staklo ne može rasuti svuda po kolima.

Osim standardne ponude folija u ogromnom broju nijansi, najnoviji modeli imaju metalik odsjaj što Vam pruža potpuno sjedinjavanje staklenih površina na vozilu i najmodernijih boja karoserije.

 O Autoru

Marko iz Beograda bavi se pisanjem za razne portale na temu uredjenje stana i odrzavanje automobila.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Odabir alata

Sve Za Vaš Automobil

Šta Znači Skraćenica PVC I Koji PVC Profili Postoje?