5 malih tajni u mlm biznisu

Napisao/la: snelle

Ukupan broj reči: 614 | Datum: 11 06 2010 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTML 

U svakom poslu postoje male tajne. One postoje i u mom biznisu – u mrežnom marketingu, a važe i za tradicionalni biznis. Reći ću vam neke od njih.

Tajna prva: morate razmišljati ciljevima, a ne procesima! Po tome se razlikuje psihologija preduzetnika od psihologije najamnog radnika. Radnik misli procesima, šta on treba da RADI, preduzetnik – ciljevima, šta on mora da DOSTIGNE i za koji konkretan rok.

Tajna druga: u dubokoj su zabludi, oni koji misle, da je za početak biznisa potreban veliki novac. Ako ga nikada niste imali, vi jednostavno ne možete ispravno ni da ga rasporedite i pre ili kasnije ćete sve izgubiti.

Na primer, vi nećete tražiti jaka rešenja, a sve probleme ćete početi da rešavate novcem, što pravi preduzetnik nikada sebi neće dozvoliti.

Isto tako, nisu potrebna nikakva specijalna znanja. Glavno, zahvaljujući čemu preduzetnici postižu uspeh – to nisu konkretni dobri projekti (za svaki biznis važe isti principi), već vizija i poseban način mišljenja preduzetnika. To možete naučiti samo na jedan način – što češće komunicirajte s uspešnim preduzetnicima i primenjujte u praksi sve što ste od njih čuli.

Tajna treća: obezbedite podršku bliskih i stručnih. Veoma je važno, da žena veruje u svog muža i obrnuto, roditelji u decu, prijatelji – u prijatelje. Takođe, vrlo je poželjno da imate dobrog „učitelja” u biznisu bar prvih godinu dana, da je vaša kompanija prošla "dečije bolesti" i da se upravo se nalazi u punoj snazi (tj. da kompanija ima između 10-20 godina, da je postala stabilna, da joj je poslovanje otvoreno i javno - tj. da se nalazi na svetskoj berzi, da ima izgrađen sistem obuke, da ima proizvod koji je konkurentan u svakoj zemlji i da joj je marketing plan izrazito liderski).

I tada možete prevrnuti planine. Nema ničeg goreg, nego što je sumnja u svoju snagu.

Tajna četvrta: «odgajajte» svoje buduće partnere sami. Menjajte vizije ljudi, s kojima se srećete. 

Oduševljavajte se svojim pobedama. Odlučite da mnogo možete: ja mogu da naučim druge ljude, da ih maksimalno pobudim na akciju, da im predam svoju energiju, da ih dovedem da veruju u sebe...

Moji partneri, obavljajući praktične zadatke i preovladavajući teškoće u rešavanju zadataka, stiču neophodne potrebne osobine, uče da razumeju svoje kolege sa pola reči, potpuno razumeju rad kompanije i tržišta u celini.

Svi učesnici projekta su nezavisni partneri, neko je već veliki, neko tek počinje, ali svi oni su već preduzetnici.

Kod nas nema šefova i potčinjenih. Mi nikoga ne primamo na «posao», mi objedinjujemo preduzetnike, koji će sarađivati u cilju sopstvene koristi. 

Sva pitanja se rešavaju putem razmatranja i pregovaranja. Po mom mišljenju, to su optimalni međusobni odnosi. U njima svaki čovek dobija.

Evo i glavne tajne: nema konkurencije, isplativo je ujedinjenje. Uzajamna podrška.

Konkurencija je štetna – ona iscrpljuje, oduzima snagu i novac. 

Ujedinjenje daje sinergijski efekat, kada je 1+1=4, a ponekad 10 i više.

 O Autoru

Ovde ćete naći dobar biznis.

A ove su neki zakoni uspeha.

Izvor: http://www.kristali.rs/biznis1/5-malih-tajni-u-mlm-biznisu.html

Ocena: 5.0

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Mladi u biznisu- Od studentskih maštarija do ozbiljnog preduzetništva

Šta utiče na motivaciju zaposlenih?

Ko sve obavlja otkup zlata, srebra, antikviteta i dragocenosti

4 Koraka za bolju korisničku podršku

Zaštićeni prostor - plastenici, staklenici i korisne informacije za one koje žele da se bave ovom poljoprivrednom proizvodnjom

Razlike između društva sa ograničenom odgovornošću i ortačkog društva

Budi srećan!

Sastavni delovi uspeha

Kako postati gubitnik?

Filozofija običnih ljudi o specijalnim ljudima

5 malih tajni u mlm biznisu

Tajne bogatstva

Kreiranje organizacije bez granica nije recept, već promena na kojoj svi zaposleni moraju da rade!

Visoke tehnologije u savremenoj privredi