Pvc stolarija materijal koji štedi

Napisao/la: Srdjan92

Ukupan broj reči: 537 | Datum: 11 05 2017 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLTehnološki napredk stvorio je uslove da i obični ljudi koriste nove materijale. Pvc stolarija obeležava domove i poslovne objekte poslednjih nekoliko decenija. Oni su poboljšali kvalitet življenja, ali pre svega i doneli energetsku efikasnost objekata.

Ono što je posebno bitno sa stanovišta krajnjih potrošača, to je potrošački džep. Pvc materijali štede naše novčanike. Iako su malo skuolji od obične drvene stolarije, to je više nego dobra investicija. Naravno, ko ima više novca uložiće u alu ili drvo-aluminijum stolariju. Na ovom mestu pre svega govorimo o pvc stolariji za obične konzumente, sa prosečnim primanjima.

Dakle, treba znati, početna investicija je malo veća, ali je dugotrajnost pvc prozora i stolarije od ovih materijala više nego isplatvia investicija. Sasvim dovoljan razlog da se planira i kupi ovaj materijal. Činjenica da se u poslednje vreme govori i o subvencionisanju države u pogledu nabavke ovih materijala ukazuje na njegov značaj.

PVC stolarija je zimi bolji čuvar toplote i neprimetni štediša energije. Leti bolje štiti prostoije od toplote spolja pa su i troškovi hlađenja neuporedivo manji. Ove činjenice govore da bilo da se gradi novi objekat, ili renovira postojeći ovaj mateirjal je više nego popularan i konkurentan.

Pokušaćemo da pobrojimo neke komparativne prednosti ovog materijala:

 

  1. Mnogo praktičniji za održavanje - dovoljno je poneki put kada primetite prebrisati prozor mekom krpom sa blagim rastvorom sapunice. Takođe, u slučaju da je prodavac, tj. proizvođač to posebno naveo, treba po preppručenoj dinamici pojedine označene delove podmazati prema datom uputstvu.
  2. Ovi materijali ne zahtevaju posebno farbanje.
  3. U normalnim okolnostima nema ili je minimalna pojava rdje i truljenja - drveni i metalni elementi su sasvim druga priča.
  4. Ako nisu ekstremni spolajšnji uslovi pojava deformacije je jako retka - plastični profili su sami po sebi dovoljno čvrsti i izdržljivi, a mehanički su veoma otporni na udarce i što je posebno dopadljivo oni ne upijaju vodu.
  5. Pvc stolarija je veoma otporna na visoke temperature, odnosno prema gorenju. Plastični profili će goreti kao i većina stvari ako su baš direktno izloženi prejakom izvoru toplote. Po klasifikaciji, ovi materijali su svrstani  u samogaseće.
  6. Više nego dobra toplotna i što je danas neobično važno, zvučna izolacija - današnji prozori se prave od više slojeva stakla. U kombinaciji sa PVC ramovima dobija se struktura koja fantastično smanjuje toplotne gubitke.
  7. Mogućnost proizvodnje različitih dimenzija i kooloriteta čime je prihvatljiv i za najzahtevnije kupce.
  8. Posebno vredno - pvc stolarija je ekološki opravdana. Možda i najsporniji argument za ove mateirjale, jer se plastika baca i veoma sporo razlaže u prirodi, ali sa druge strane ovi materijali se mogu i reciklirati
  9. Lako se montira tj. ugradjuje.

 O Autoru

Webmaster i autor više članaka i blogova.

Pvc stolarija blog

 

Ocena: 5.0

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Pvc stolarija materijal koji štedi

Korišćenje godišnjeg odmora, tumačenje Zakon o radu

Vrste transporta

Optimizacija sajtova i biznis

Kompanija Harika EV Emlak ltd.

Evidencija i kontrolisanje radnog vremena

Odlike Belizea za offshore kompanije

Knjigovodstvene usluge

Umnožitelji biznisa

e-Biznis tržišta i modeli

Veza tehnologije i strategije

Kreiranje konkurentskih prednosti kroz operacije

Porterov pogled na krivu iskustva

Promene u okruženju kompanija

Trend ulaženja u saveze