Kako poboljšati izgled frizersko-kozmetičkog salona

Napisao/la: Mariner

Ukupan broj reči: 640 | Datum: 8 06 2011 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTML 

Ako vodite frizerski salon, možda imate više klijenata nego što osoblje može da usluži zbog neadekvatnog nameštaja. Ili, ako posao ne ide tempom koji biste želeli, možda treba razmisliti o tome kako  nova oprema u salonu može da Vam pomogne. Evo šta treba da znate:

1. Vaš nameštaj u prijemnom prostoru stvara prvi utisak o salonu kod Vaših klijenata. Šta Vaš prijemni prostor govori? Da li je nameštaj star i dotrajao? Da li je prostor dosadan i neprijatan? Ili je možda u trendu i „poziva“ klijente da se zadrže? Kakvu razliku u utisku na klijente bi napravio novi dvosed ili polica?

2. Kako izgleda prostor oko telefona? Da li Vaše osoblje ima na dohvat ruke sve što im je potrebno kada klijent pozove da zakaže termin? Koje dodatne proizvode možete ponuditi klijentima koji dolaze na šišanje ili kozmetički tretman?

3. Postarajte se da Vi i Vaše osoblje imate dovoljno prostora za odlaganje pribora. Nema potrebe da bošče, kecelje, fenovi i makaze leže razbacani oko Vas. Salon treba da izgleda uredno i profesionalno, a da sav pribor ipak bude na dohvat ruke.
4. Izabrane frizerske stolice takodje igraju ulogu u stvaranju pravog okruženja za Vaše klijente. Da li Vam je potreban moderan minimalistički dizajn za mladju klijentelu ili nešto tradicionalnije za starije klijente?
5. Prostor za šamponjere može biti odvojen od glavnog dela u kome se obavlja šišanje i oblikovanje frizura, pa su neophodne dodatne stolice za klijente i zaposlene.Šta postojeći prostor sa šamponjerama govori o Vašem salonu, zaposlenima i klijentima?
6. Dobra ideja je obezbediti kolica za svakog člana osoblja, tako da im je radni prostor uvek uredan, elegantan i praktičan. Na taj način, zaposleni će moći da rade na različitim mestima i ipak imati sopstvene makaze, četke, i drugi potreban frizerski pribor.

7. Možda ćete želeti da razmotrite korišćenje haube za sušenje, ako ih već ne koristite. To znači da će Vaše osoblje moći da efikasnije koristi vreme i opsluži više klijenata.
8. Kozmetički ležajevi su takodje dobra ideja. Odaberite praktičan, podesiv ležaj lak za korišćenje, tako da Vaši kozmetičari mogu pružiti prijatniji tretman klijentima.
9. Razmislite o  uključivanju manikira u listu Vaših usluga i odaberite funkcionalan manikir sto. Odaberite podesiv manikir sto sa pravom rasvetom tako da zaposlenima bude na dohvat ruke sve što je potrebno za kvalitetnu uslugu.

Sada znate više o tome kako poboljšati izgled salona, i odabir frizerske ili kozmetičarske opreme i nameštaja biće lakši.

 O Autoru

 

Otkrijte široku paletu opreme i nameštaja za frizerske i kozmetičarske salone koju nudi Mariner d.o.o. Pogledajte na www.frizerskaoprema.rs kako da novim nameštajem unapredite svoje poslovanje.

 

Ocena: 5.0

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Šta je potrebno da se postane sudski tumač

Rasadnik komerc, prodaja vocnih sadnica

Kako otvoriti sopstvenu giros brzu hranu?

Privatan biznis - Tri koraka do $4,445.60 dnevno!

Kako poboljšati izgled frizersko-kozmetičkog salona

Postupak izrade izolacijske fasade

Otvoren Moj Frizer Portal