Kako da kupite i prodate web sajt

Napisao/la: cocal

Ukupan broj reči: 836 | Datum: 5 03 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLCeo proces kupovine i prodaje sajtova za neupućene može biti komplikovan, dok u suštini sve je veoma jednostavno. U ovom tekstu biće objašnjen proces trgovine korak po korak. Ovaj tekst posebno je bitno da pročitaju početnici kako bi mi postupak kupovine i prodaje bio jasniji.

Korak 1: Dogovor kupca i prodavca

Pre nego što bilo koji korak preduzmete i stupuite u trgovinu, dobro je da kupac i prodavac razmene par poruka kao bi postigli dogovor. Naravno, sve počinje kada prodavac postavi sajt na prodaju, kupac ukazuje na interesovanje, i na kraju, obe strane pristju na dogovoreno.Proces trgovine može da se uradi putem renomiranih trgovina kao što su prodajasajtova.com ili privatno preko direktnog kontakta.

Korak 2: Način plaćanja

U sledećem koraku objasnićemo način plaćanja. Ovde postoje dva izbora: deponovanjem sredstava na naš servis ili direknim načinom plaćanja prodavcu na način kako je definisao. Ako se odlučite da uradite to deponovanjem sredstava na naš servis, postoji nekoliko stvari koje treba da uzmete u obzir.

Korišćenje našeg servisa za deponovanje sredstava

Plaćanje ne mora ići deponovanjem sredstava na naš sajt. Ovo nije obavezno pravilo, ali je svakako preporučljivo, pogotovu za transakcije veće od 500€ svakao je dobro da na neki način osigurate taj novac. Deponovanje sredstava na naš servis vrši se preko integrisani sistema plaćanja kao sto su Moneybookers i Alertpay. Nas sajt ne naplaćuje dodatno ovu uslugu, ali je time garant da kupac neće biti prevaraen i da će garantovani dobiti plaćeni sajt.

Koji god da izaberete način plaćanja, proverite koliko je taj način bezbedan. Dalje, ako nemate nalog na servisima kao što je moneybookers ili alertpay, svakako je preporučljivo da ih napravite jer ovo su sistemi koji su bezbedni za bilo koju vrstu plaćanja na internetu. Više o ovim servisima imate detaljnije u drugim tekstovima na našem sajtu. Bezobzira koliko retko kupujete na internetu, uvek je preporučljivo da imate nalog na ovim servisima, tako da ceo proces kupovine bude konforan i bezbedan za sve vaše kupovine na internetu.

Dakle, kako tačno to funkcioniše? Ukratko, proces ide ovde:

Kada dodjete do konačnog dogovora koji odgovara i kupcu i prodavcu, kupac ide na opciju „Kupi sada“, zatim na korpu i dalje prati proces kupovine i na kraju procesa kupac izabira način plaćanja. Ako se kupac odluči za varijantu deponovanja sredstava na naš sajt, kupac će odmah biti preusmeren na proces plaćanja (moneybookers ili alertpay u zavisnosti koji servis izabere), gde plaća sajt. Nakon plaćanja prodavac automatki dobija obaveštenje da je kupac sajt platio i da su sredstva rezervisana za njega. Zatim, prodavac je dužan da u najkraćem roku, uradi prenos vlasništva sajta na ime kupca. Ako je sve uredu, kupac je dužan da obavesti naš servis o preuzimanju sajta kako bi prodavcu bila odobrena sredstva. Ako kupac u roku od 5 dana ne da nikakvu primedbu, a pritom zaboravi da obavesti o uspešnosti prenosa vlasništva, prodavcu će po isteku tog roka biti odobrena sredstva i prestaje svaka garancija našeg servisa.

Verovatno vam sve ovo zvuči prilično jednostavno, medjutima neki sporovi znaju da nastanu. Ako kupac nije dobiju robu u celosti kako je prodavac obećao, kupac može da podnese spor našem centru za rešavanje sporova.

Kao što vidite, proces kupovine i prodaje sajtova može biti veoma lak čak i za one koji su novi u poslu, a preko naše usluge deponovanja sredstava, nema razloga za brigu i sve može biti veoma lako i konforno.

Ovaj članak objašnjava samo osnovne korake kupovine i prodaje sajtova. Posetite nas da bi dobili detaljan proces i druge velike savete kako da zaradite na kupovini i prodaji sajtova veliki novac.O Autoru

Bavim se internet marketingom i opste zaradom na netu. 

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Šest razloga zbog kojih treba dati prednost oglasima u svojoj okolini svom gradu

Kako izrada internet prodavnice može da utiče na posao

Kako da kupite i prodate web sajt

Prodaja i kupovina kristala - na šta treba obratiti pažnju?