Kako izrada internet prodavnice može da utiče na posao

Napisao/la: Enterijer Stana

Ukupan broj reči: 724 | Datum: 18 06 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLMnogi su bili skeptični, mnogi još uvek jesu, ali je činjenica da prodaja putem interneta postaje sve zastupljenija i kod nas. Intenet, kao jedno ogromno tržište, nudi veliku priliku svima koji žele da nešto prodaju, a samim tim nudi i veliku ponudu onima koji neki proizvod ili uslugu traže. S obzirom na to da država daleko zaostaje, pa čak možemo reći i da ignoriše savremene tendencije, internet jeste i mesto gde se obavlja promet robe bez ikakve evidencije ili oporezivanja. Dakle, put je otvoren ne samo za registrovane trgovce, već i za pojedince. Međutim, primetno je da su neki veliki igrači u trgovini dobar deo svog posla preselili na internet. Njihov razlog svakako nije prodaja robe „ispod žita“, već proširavanje tržišta i smanjenje troškova.

Najpre treba reći da sama izrada internet prodavnice nije nikakav garant uspeha. Baš kao i otvaranje klasične prodavnice, izrada internet prodavnice neće sama od sebe početi da donosi prihode. Oni koji se vode ovom logikom prave grešku u strtu i svakako da mogu da kažu da su bacili novac za izradu onlajn prodavnice. Internet kao tržište jeste ogroman potencijal, koji na kraju krajeva može iz korena da promeni vaše poslovanje i vaš obim posla, ali da bi se taj potencijal bar delimično iskoristio neophodna su određena ulaganja i određeno vreme.

Kada je u pitanju izrada internet prodavnice, treba znati da se radi o poslu koji je daleko kompleksniji, pa samim tim i skuplji, od izrade obične veb prezentacije. Ali je takođe jasno da ako sve bude bilo urađeno na pravi način, izrada internet prodavnice donosi mnogo više nego što može da donese veb prezentacija.

 Izrada internet prodavnice – prednosti

Internet prodavnica, za razliku od klasične prodavnice, nije limitirana zbog svoje lokacije. To znači da internet prodavnica prevazilazi lokalne okvire, čak i u slučaju da je vaša firma u tom momentu poznata samo u jednom gradu i njegovoj okolini. Dobra internet prodavnica je vidiljiva ogromnom broju ljudi, što automatski znači i da se vaše tržište drastično povećava. Ova vidiljvost i stalna dostupnost za potencijalnog kupca predstavljaju jedan preduslov da se napravi dobar biznis. Uz dobru optimizaciju sajta, u svoju internet prodavnicu ćete da dovedete i pravu ciljnu grupu, čime ćete uspeti da poboljšate prodaju. Naime, radi se o tome da broj poseta vašoj prodavnici nije relevantan sam po sebi. Bitno je ko su ti ljudi i, iznad svega, da li oni kupuju. Dobro optimizovana internet prodavnica među svojim posetiocima nema „slučajne prolaznike“, već ljude koji žele da kupe proizvod.

 

Tu dolazimo do toga šta vi zapravo nudite. Internet nije mesto gde možete da prevarite kupca, računajući na to da on ne može da „opipa“ robu koju kupuje. To možete uraditi nekliko puta, ali će to ujedno biti i kraj vašeg poslovanja. Dobar proizvod je i na internetu ključ. Izrada internet prodavnice vam omogućava da budete nagrađeni zbog toga što imate dobar proizvod. Uz to, smanjićete troškove, jer smanjujete broj radnika. To ne znači da će internet prodavnica raditi sama, ali znači da vam više ne treba skup lokal.O Autoru

Izrada internet prodavnica

http://www.nbgcommerce.com/

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Šest razloga zbog kojih treba dati prednost oglasima u svojoj okolini svom gradu

Kako izrada internet prodavnice može da utiče na posao

Kako da kupite i prodate web sajt

Prodaja i kupovina kristala - na šta treba obratiti pažnju?