Prodaja i kupovina kristala - na šta treba obratiti pažnju?

Napisao/la: Socrates

Ukupan broj reči: 392 | Datum: 5 03 2010 | komentari: 1Verzija za štampu

Preuzmi HTMLKristali, drago i poludrago kamenje sve više privlače ljude, kako zbog svog vizuelnog izgleda tako i zbog svojih izuzetnih kvaliteta privlačenja i izračavanja energije. Početkom 21 veka sve širi krug ljudi počinje da razume i prihvata kristale kao pomoć, dekorativni element ili čak kao mogućnost za poboljšanje sopstvenog energetskog potencijala.

Šta treba imati u vidu prilikom kupovine kristala? Pre svega treba se dobro upoznati i informisati o osobinama kristala, da ne biste došli u situaciju da kupite neki kamen za koji se kasnije ispostavi da ne odgovara originalnom kristalu.

Daću vam jedan primer.  Na nišim prostorima se često može sresti nakit od žada. Ili barem tako kažu prodavci. Ali, imajte na umu da veoma često ono što se nudi kao žad nije uopšte žad već neka njegova imitacija. Na primer indijski žad je obično aventurin, australijski žad serpentin, i tako dalje. Dakle, da ne biste bili prevareni, najpre je potrebno i neophodno da se dobro informišete o osobinama kristala. Kod nas ima dovoljno literature na tu temu, na primer, preporučio bih vam enciklopediju Čarobni Svet Kristala od Olge Rezo gde su kristali i minerali reprezentovani veoma vernim slikama u boji.

Drugi uslov je da kupujete od proverenih prodavaca. Često puta se kod ulične prodaje mogu sresti falsifikati kristala. To ne mora da znači da prodavac namerno želi da vam podvali. Jednostavno, zbog njegove nedovoljne stručnosti on je sam nabavio pogrešne kristale. Imajte da umu da postoje kamenovi, kao što je na primer haulit koji su veoma pogodni za manipulaciju, bojenje, termičku obradu itd, što se može iskoristiti za proizvodnju kristala simulanata drugih skupljih kristala.

Ovo gore navedeno ne treba da vas poplaši ili obeshrabri ukoliko ste početnik u radu sa kristalima. U današnje vreme interneta kristale je moguće nabaviti i preko interneta. Internet prodavnice ne moraju biti isključivo sa lokala, možete jednako dobro i sigurno kupovati kristale iz Amerike, Engleske i iz drugih zemalja. Sve što vam treba je kreditna kartica i malo znanja engleskog jezika. Za koju god varijantu se odlučili najpre se pobrinite da se radi o sigurnom i pouzdanom prodavcu kristala.O Autoru

Korisne adrese:

http://www.squidoo.com/Ametist-kristali i

Izvor: http://www.kristali.rs/biznis1/prodaja/prodaja-i-kupovina-kristala-na-sta-obratiti-paznju.html

Ocena: 4.8

Komentari

13 09 2010 at 1:36, by Guest
hvala na korisnim informacijama.ljep pozdrav iz vukovara .Još članaka iz ove Kategorije

Šest razloga zbog kojih treba dati prednost oglasima u svojoj okolini svom gradu

Kako izrada internet prodavnice može da utiče na posao

Kako da kupite i prodate web sajt

Prodaja i kupovina kristala - na šta treba obratiti pažnju?