Ekonomija
Energija
Politika
Religija
Vesti
Vreme
Životna sredina

članci iz kategorije Društvo


Žrtvovanje srednjovekovnog grada zarad spomenika(!)
Na užas ondašnje javnosti, Kralj Aleksandar I Karađorđević je srušio ostatke srednjovekovnog utvrđenje na vrhu avale, da bi se na tom mestu izgradio Spomenik neznanom junaku, delo Ivana Meštrovića 

Šta sve možete pronaći u zapuštenoj kanalizaciji
Zapušena WC šolja prilično je neželjen i neprijatan problem za čije rešavanje nam uvek treba pomoć profesionalnog vodoinstalatera. Pogledajte nekoliko neverovatnih primera ljudske nepažnje i bahatosti koji su doveli do ozbiljnih zapušenja toaleta širom sveta.

Da li treba dozvoliti studentima da koriste Internet na ispitima
Na koje načine se danas polažu ispiti? Da li smatrate da je današnje studiranje prevaziđeno? Koje je vaše mišljenje o tome zašto danas studenti sve više prepisuju?

Događaji u Beogradu ovog juna
Beograd, grad velikog srca i duše, ušuškanog pogleda na dve reke, sređenih bulevara, prostranih ulica, parkova, šetališta, koje krase sam grad. Beograd večiti grad, kojeg je francuski arhitekta okarakterisao: ’’najružniji grad na najlepšem mestu’’, dok Duško Radović smatra da:’’ ko je imao sreće da se danas probudi u Beogradu, može smatrati da je danas postigao dovoljno u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno’’.

Lady Gaga kao lutka globalizma
 Kada gledate spotove Lady G, verovatno ništa ne razumete. Pažnju vam zaokupi njena pojava, devojke prokomentarišu zanimljivi autfit (jao kako su joj lude čizmice), muškarci čekaju da li će se umesto njenog večito obnaženog dečačkog tela, bar u nekom kadru pojaviti neka dama sa oblinama, dok tinejdžeri uče reči I pokrete napamet I to ponavljaju pred ogledalom. Svi zure u spot, misleći kako je to samo način da se predstavi prosečna muzika, neobjašnjivo opčinjeni…Ali ipak odgledaju do kraja. Nikome ne padne napamet da tu postoji neko “dublje”značenje.


Strana 1 od 1
[1]  
RSS