Čajevi
Čokolada
Dezerti
Hrana
Kafa
Niske kalorije
Piće
Recepti
Restorani
Salate
Saveti za kuvanje
Supe

članci iz kategorije Hrana i piće


Novi trendovi u izradi torte za svadbu
Da su poslastičari i vrhunski umetnici, možda se najbolje vidi po novim dostignućima u izradi torte za svadbu. Najbolji stručnjaci u ovom poslu stalno postavljaju drugačije trendove, koji oduzimaju dah čak i onima koji nisu veliki ljubitelji slaktiša i romantike.

Šta danas ručati: kuvana jela, roštilj, salate...
Ako niste baš sasvim sigurni šta biste danas mogli da jedete ili Vam se čini da Vam je svaka verzija ručka dosadila, predstavljamo Vam neka malo drugačija kuvana jela i originalne salate. Naravno, roštilj uvek može biti izbor, ali ovoga puta pokušajte da ga ne kombinujete sa – hlebom.

Fini, brzi i jednostavni deserti!
San svake domaćice, osobito u ovim ludim vremenima, kad ima za kupiti apsolutno svega osim slobodnog vremena, svakako su provjereni recepti iza kojih se kriju uvijek fini, brzi i jednostavni recepti za deserte koji oduševljavaju sve generacije. Bez obzira da li se radi o slatkim ili slanim zalogajima.

Vitamin B17 u Ishrani
Leatril ili ti vitamin B17 je otkriven još 1830. godine, a od 1907. godine je uvršten u Merckov index. Negde od 1960. godine se već pojavljuje u korejanskim, a i kineskim farmakopejama gde je potpuno objašnjena delotvornost i upotreba za dezintegraciju karcinoma.

Zanimljivosti i priče o koktelima
Vecina nas voli da pije koktele,ipak verovatno ne znate neke zanimljivosti o njima,u tom slucaju  procitate ovaj clanak do kraja i verujemo da cete saznati sve o ovom sjajnom picu. Koktel moze biti alkoholan i bezalkoholan.Neke vrste koktela se prave za 20min a neke za cak preko sat vremena,sve zavisi o tome koliko je koktel komplikovan.Koktel je pice koje moze najvise da osvezi i razveseli coveka,nista nije poznato sto je bolje od njega.Neki od najpoznatijih koktela su:Mojito,Margarita,Sex on the beach,...M

Obicaji za uskrs
Od dana Hristovog rodenja zapocinje hrišcanska era, i od tog dana hrišcanski narodi, a i ostali svet, pocinju brojati godine.Pravoslavlja Kao uspomenu na taj dogadaj, u ovaj dan, domacice kuvaju žito kao za slavu, i služe svoje ukucane i goste koji toga dana dodu u kucu.Neko kaze uskrs a neko vaskrs,ipak znacenje je isto.Najveci hrišcanski praznik je posebna prilika za okupljanje porodice i za njega su vezani neki od obicaja koji posebno raduju decu.

Posni kolači jednostavni i zahvalni
Specijalno mesto na našim trpezama imaju posni kolačići, koji se obavezno nalaze na stolovima za vreme krsnih slava koje su po običaju posne ili padaju u periodu posta. Najpraktičniji za takvu p

Slatkiši poslastičara Emila Žerboa
Žerbo, jedna od najpoznatijih poslastičarnica u Budimpešti, nalazi se u centru grada, na mestu gde se pešačka Vaci ulica sliva u Trg Verešmarti. Poslastičara je nedavno proslavila 150 godina postojanja. Zahvaljujući slatkišima Emila Žarboa, Mađari su pre 100 godina s pravom smatrali da se najlepši  kolači u Evropi, bombone, sladoledi i torte ne prave u Parizu, Beču ili Londonu, nego u Budimpešti.

Kako smrsati efikasno i trajno
Na pitanje kako smršati mnogi će vam dati poznati odgovor nutricionista...uznosite  manje kalorija, sagorite više kalorija. Ali takođe iz iskustva znamo da većina dijeta i brzih  planova  mršavljenja imaju otprilike isto toliko istinitih činjenica kao obećanja političara u  kampanjama.

UGOSTITELJSKE ČAŠE ZA VINO

Omogućite svojim gostima istinsko uživanje u vinu poslužujući ga u primjerenim čašama, namijenjenim svakoj pojedinoj vrsti vina. Imajte na umu da time zadovoljavate profesionalne kriterije, a kod svojih gostiju razbuđujete svih pet osjetila - osjetilo opipa, vida, njuha, okusa, a prilikom nazdravljanja i osjetilo sluha!
 


Strana 1 od 2
[1]   [2]  
RSS