Čokoladna ili voćna torta, pitanje je sad!

Napisao/la: Enterijer Stana

Ukupan broj reči: 590 | Datum: 28 02 2014 | komentari: 0



Verzija za štampu

Preuzmi HTML



Slasni, kremasti čokoladni filovi ili ukus osvežavajućeg voća u vanili? Koji je Vaš izbor? Deca se obično opredeljuju za čokoladne torte, dok oni nešto stariji preferiraju voćne. Izbor i jednih i drugih je vrlo širok. Evo predloga koji će Vam se sigurno svideti.

Čokoladna torta – Čokoladno savršenstvo

Čokoladno savršenstvo je pravi izbor za sve ljubitelje čokoladnih torti. Za pripremu ove torte potrebne su Vam sledeće namirnice: jaja, šećer, mleveni pečeni lešnici, brašno, margarin, šećer u prahu, čokoladni napitak u prahu, mleko, šlag krem, mineralna voda i crna čokolada.

Torta se sastoji od tri kore i dve vrste fila. Sve tri kore se pripremaju na isti način tako što se umuti šest belanaca do čvrste pene, a potom se  masu doda šećer (šest kašika), dve kašike brašna i mleveni pečeni lešnici (pet kašika). Papir za pečenje staviti na pleh i izliti umućenu masu. Kore se peku na 180°C. Kada se ispečene kore ohlade prelite ih čokoladom (300g) koju ste prethodno otopili sa jednom polovinom margarina na pari. Nakon što se čokoladni preliv rashladi i stegne kore za čokoladno savršenstvo su gotove.

Jedan litar mleka skuvati sa deset kašika šećera. Dok mleko vri polako dodavati umućena žumanca (18) sa deset kašika brašna. Mešati i kuvati dok se masa ne zgusne. Kada se tako pripremljen fil ohladi dodati jedan margarin, 250 grama prah šećera i 200g kakao praha. Beli fil se pravi od šlag krema (300g) sa dodatkom 300g mlevenih lešnika. Na prvu čokoladnu koru nanosu se braon, a potom i beli fil. Postupak je isti nakon postavljanja svih kora. Ukrasite tortu šlag kremom i pospite mrvicama čokolade.

Voćna torta – torta sa jogurtom i jagodama

 

Za pipremanje ove torte potrebno Vam je svega trideset minuta. Torta sa jogurtom i jagodama je jedna od voćnih torti za čiju pripremu je potrebno najmanje vremena. Koru pravite tako što izmešate jogurt, izmrvljeni keks i šećer. Masu prebacite na tacnu za tortu na kojoj formirate oblik. U veću posudu umutite 500 grama šlag krema do čvrste konzistencije i podelite ga na dva dela. U prvi deo dodajte iseckane jagode i fil staviti preko keks kore. Drugi deo šlaga iskoristite za ukrašavanje torte. Torta sa jogurtom i jagodama se služi rashlađena.



O Autoru

http://www.lavcakes.rs/





Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Čokoladna ili voćna torta, pitanje je sad!

Činjenice o ambalaži za torte i kolače o kojima možda niste razmišljali

Šeme za crtanje po tortama

Rodjendanske Torte Za Decu I Odrasle