Rodjendanske Torte Za Decu I Odrasle

Napisao/la: Rodjendanske Torte

Ukupan broj reči: 979 | Datum: 24 07 2010 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLU današnje vreme, rodjendanske torte i torte uopšte, su postale nešto mnogo više od običnog slatkiša i slatkog trenutka na proslavi, postale su poslastica koja se prvo jede očima.

Smišljanje dekoracije kojom će se ukrasiti torta, je poseban deo uživanja, to je deo u kome se među svim željama, ljubavima i stremljenjima slavljenika bira onaj motiv za koji mislimo da će ga najviše obradovati na dan njegovog rođendana.

Ljudska kreativnost je velika, a počinje tamo gde već postoji čvrst temelj majstorske umešnosti. Majstori širom sveta su dakle već godinama ulagali mnogo vremena i truda i dovijali se na razne načine kako bi svojim mušterijama mogle da pruže maksimum, svaki na svoj način. Neki majstori su se okretali maksimalnoj realističnosti svojih torti, kako bi ih što više približili originalu kojim su inspirisane.

torta kuca

Evo, na primer ovu tortu napravila je čuvena poslastičarska radnja Debbie does Cake, čuvena po svojim neverovatno realnim kreacijama. Ova torta u obliku kuce zaista spada u najlepše torte, a poseban pečat naravno daju oči, koje se sijaju kao da je živa. Meni bi npr. bilo jako žao da moram da isečem ovu kucu, pardon, tortu. 

solja za kafu torta

Ništa manje realno ne izgleda ova torta u obliku šolje, za koju ubeđen sam, većina vas ne bi primetila da je reč o torti. To je veliko majstorstvo koje se danas ulaže u torte od strane velikih majstora, kako bi vizuelni doživljaj posmatrača bio maksimalan – čak jednak neverovatnom. Zahvaljujući tome, kada su torte u pitanju, danas ljudi imaju mogućnost da jedu ono što nikada nisu mogli – npr. šolje za kafu, automobile i šta još sve ne....

 Mislim da je ono što danas čini da se majstori razlikuju jeste ništa do drugačije doziranje realističnosti u njihovim tortama, kao i različita doza primamljivosti kojom mame da ih zagrizeš, a možda ova dva pojma i imaju veze jedan sa drugim. Ipak, reklo bi se da je ono što je ostalo zajedničko za sve vrhunske majstore, to je oslanjanje na najkvalitetnije materijale za ukrašavanje torti, kvalitetan fondan ili marcipan, koji uvek ostavljaju utisak neodoljivog ukusa i pre nego što zalogaj dođe do vaših usta.

 rodjendanske torte cars

A kada su rodjendanske torte u pitanju, evo i slike jedne domaće rodjendanske torte u obliku automobila koja takodje zadovoljava estetske kriterijume, a pri tom najviše od sve tri ostavlja utisak da je zaista reč o torti.

 O Autoru

Pozdrav svima!

Zovem se Miloš i priznajem, volim da pojedem dobro parče torte. Posle višedecenijskog iskustva u klopanju torti i nešto manjeg u pravljenju istih, ima dosta toga što imam da kažem u vezi sa tim...

Ocena: 0.0

Komentari

15 04 2012 at 7:35, by Guest
za 8 jun ta torta

15 04 2012 at 7:35, by Guest
kucaJoš članaka iz ove Kategorije

Čokoladna ili voćna torta, pitanje je sad!

Činjenice o ambalaži za torte i kolače o kojima možda niste razmišljali

Šeme za crtanje po tortama

Rodjendanske Torte Za Decu I Odrasle