Šeme za crtanje po tortama

Napisao/la: NataK

Ukupan broj reči: 2338 | Datum: 4 03 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLRođendanske i torte za određene prilike prave se u različitim oblicima, za razliku od klasičnih okruglih torti za uobičajene prilike. Te torte neobičnih i nesvakidašnjih oblika najčešće dolaze iz raznih ranije proizvedenih kalupa, u kojima se materijal za tortu (biskvit) peče i pomoću kojih dobijamo željeni oblik srca, medveda, knjige ili nešto drugo. Ponuda ovih kalupa je ograničena, pa u prodaji nećete moći pronaći kalupe za sve moguće životinje ili likove iz crtanih filmova ili bajki.

Kada dođemo do procesa ukrašavanja torti upomoć dolaze papirne šeme kojima ćete veoma lako, bilo koji oblik precrtati na biskvit torte i tortu zatim ukrasiti po tom dobijenom obliku. Papirne šeme u zadnje vreme često možete pronaći u novinama i knjigama sa raznim slatkim receptima, ili ih možete potražiti na nekim stranim web sajtovima. Ako pravite tortu za koju je potrebna šema, koristite jedan od šablona koje ćete pronaći na internetu. Olovkom možete precrtati šablon na pek papir ili papir otporan na masnoću. Pažljivo iseći oko precrtanog oblika. Sastaviti kore na postolju kako je objašnjeno u početnom receptu, a zatim preko staviti isečeni papir i pričvrstiti čačkalicama. Manjim oštrim nožem iseći željeni oblik kore. Skinuti čačkalice i papir, a zatim nastaviti sa receptom.

Ako se pomoću šeme prave oblici od već napravljene šećerne smese, koristiti navedeni metod ali bez čačkalica za pričvršćivanje papira. Manjim oštrim nožem iseći oko šeme da se dobije željeni oblik smese. Ako se pomoću šeme pravi oblik od nekog materijala, istim metodom napraviti šablon, a zatim koristiti špenadle da se papir pričvrsti za materijal, pa makaze da se iseče.

Potrebno je uložiti malo više truda oko pripreme i precrtavanja slike i oblikovanja biskvita, ali sigurno ćete biti srećni zato što ćete dobiti nešto novo, originalno, i nešto što će slavljenika sigurno obradovati. Vremenom će i vaše veštine biti unapređene, izvežbaćete različite sisteme za dekoracije i pronaćete nešto u čemu ćete biti posebno dobri. Zahvaljujući internetu svakodnevno ćete imati prilike pratiti ljude i sajtove koji svojim posetiocima dele različite savete i primere, recepte kolača sa slikama i sve što vam je potrebno za vaš slatki hobi.O Autoru

Zovem se Nataša, obožavam praviti kolače i ukrašavati torte, a samim tim o tome volim i da pišem.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Čokoladna ili voćna torta, pitanje je sad!

Činjenice o ambalaži za torte i kolače o kojima možda niste razmišljali

Šeme za crtanje po tortama

Rodjendanske Torte Za Decu I Odrasle