članci iz kategorije Hrana


Prilozi i salate u Girosu i Burgeru
Giros ne čini samo meso. Giros čine i njegove salate i prilozi koji idu uz njega. Spoj mesa koje je pripremljeno na karakterističan način i prilozi daju karakterističan i specifičan ukus, koji podseća na Grčku.

Ugljikohidrati
Ugljikohidrati se sastoje od jednostavnih i složenih molekula šećera. Najjednostavniji je oblik glukoza. Svi se ugljikohidrati u probavnom procesu razgrađuju na glukozu koja se zatim apsorbira u krvotok, a organizam je upotrebljava na različite načine.

Gastronomsko hodočašće kroz Portugaliju
Portugalska kuhinja je potpuno u skladu sa mavarskim osvajanjima, bogatom kolonijalnom prošlošću Portugalije i slavnim pomorcima koji su preko Lisabona, prvi u Evropu donosili egzotične začine i plodove. Upravo zahvaljući tome, portugalska kuhinja, koja u osnovi dosta liči na mediteransku, ima milion specifičnosti. Portugalija je poznata širom sveta kao zemlja fada i zemlja bogate istorije, ali je malo poznato da je ovaj mali evropski narod stvorio i jedni od najboljih i najbogatijih gastronomskih tradicija u kojoj nema mesta rutini.

Šta je đumbir
Đumbir je biljka koja spada u začinske biljke. Začini se u opštem slučaju mogu dobiti od lišća, semena, korena ili ostalih delova raznih biljaka i upotrebljavaju se za poboljšanje ukusa u jelima.

Brisnice - antiseptici i diuretici
Brusnice su imaju antibakterijsko, antiseptičko i diuretsko dejstvo. Koriste se kao preparat protiv cista, protiv infekcije bubrega, infekcija urinarnog trakta i da bi se ojačale desni.


Strana 1 od 1
[1]  
RSS