Novi trendovi u izradi torte za svadbu

Napisao/la: Enterijer Stana

Ukupan broj reči: 4486 | Datum: 22 03 2016 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLDa su poslastičari i vrhunski umetnici, možda se najbolje vidi po novim dostignućima u izradi torte za svadbu. Najbolji stručnjaci u ovom poslu stalno postavljaju drugačije trendove, koji oduzimaju dah čak i onima koji nisu veliki ljubitelji slaktiša i romantike. Dokaz tome su upravo najnoviji stilovi u dekorisanju torte za svadbu.

Sve nijanse plave

Da ovaj slatkiš ne mora da bude samo beo ili ružičast, potvrda je i sve veća dominacija plave boje.

Svetlo-plavi talasi ili karneri koji krase obode spratova ove neobične torte za svadbu, jedan su od ključnih elemenata koji će nesumnjivo zadiviti sve goste na venčanju. A kada zamislite kombinaciju kraljevske plave sa belom bojom, uz ukrase poput cirkona ili bisera, postaće vam potpuno jasno i zašto je plava preuzela primat na poslastičarskoj sceni.

Međutim, ako se plašite da napravite izlet u ovu nijansu, odaberite belu boju torte za svadbu i dodajte joj sitne, nežne plave detalje, poput pupoljaka ruža. Postići ćete tako šarm u jednom potezu.

Ombre stil torte za svadbu

Ombre stil se, potpuno očekivano, preselio i u poslastičarske trendove. Sada su i torte za svadbu dekorisane u nijansama jedne boje, od najsvetlije ka najtamnijoj ili obrnuto, tako da i jednostavni oblici ili torte na samo jedan sprat mogu delovati potpuno trendi i aktuelno.

U okviru ovog pravca, gotovo je MUST birati pastelne boje, poput žute, ljubičaste, roze ili plave. Ovakve torte za svadbu upečatljive su čak i ako se ombre ne radi na talasima, već u ravnoj varijanti oboda spratova.

Kako je nijansiranje veoma upadljivo, to ombre torte za svadbu ne moraju imati dodatne ukrase ili, ako se na aksesoarima ipak insistira, može se dodati nekoliko sitnijih cvetova u najtamnijem ili najsvetlijem tonu.

Diskretno je upadljivo

Potpuno bele torte za svadbu, bilo da su rađene od šlaga ili fondana, gotovo da su postale trend za sebe. Neupadljivi ukrasi, poput bisera na pregibima spratova, mogu biti posebno interesantni ukoliko se insistira na mat verziji ovog slatkiša.

U ovaj jednostavni stil spadaju i torte za svadbu koje se dekorišu vezom, tačnije šarama poput veza ili čipke, u plitkom reljefu u fondanu. Takvim tortama, zbog filigranske izrade ovih motiva, nisu ni potrebni dodatni detalji, jer one odaju utisak tananosti, prefinjenosti i elegancije i same po sebi. I tu se može ostati u beloj boji torte za svadbu, mada su skoro podjednako zastupljene i bež i puderasto roze nijansa.

Kad moda diktira izgled torte za svadbu

Nužno je da modne piste uvek diktiraju trendove i u izgledu frizura i dizajnu enterijera, ali i kada su u pitanju - torte za svadbu. Sada na ovaj slatkiš možete aplikovati gotovo sve što vam padne na pamet, a tiče se modnih aksesoara.

Od vintidž izgleda tridesetih, u vidu šešira i bisera, do savremenih postmodernih i buntovničkih detalja, kao što su geometrijske šare i nitne, torte za svadbu vam se mogu predstaviti i kroz – modne dekade.

Bilo da se rešite za večnu crno-belu kombinaciju svoje torte za svadbu ili se prepustite šarenilosti hipi pokreta, za kraj ostavljamo posebno zanimljiv toper - muške i ženske cipele umesto figurica mlade i mladoženje. Inspirativno, zar ne?O Autoru

Ketering za sve prilike.

www.lavcakes.rs

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Novi trendovi u izradi torte za svadbu

Šta danas ručati: kuvana jela, roštilj, salate...

Fini, brzi i jednostavni deserti!

Vitamin B17 u Ishrani

Zanimljivosti i priče o koktelima

Obicaji za uskrs

Posni kolači jednostavni i zahvalni

Slatkiši poslastičara Emila Žerboa

Kako smrsati efikasno i trajno

UGOSTITELJSKE ČAŠE ZA VINO

Prednosti i osobine alu, pvc i papirne ambalaže u funkciji proizvodnje, transporta i odlaganja hrane