Posni kolači jednostavni i zahvalni

Napisao/la: NataK

Ukupan broj reči: 432 | Datum: 24 01 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLSpecijalno mesto na našim trpezama imaju posni kolačići, koji se obavezno nalaze na stolovima za vreme krsnih slava koje su po običaju posne ili padaju u periodu posta. Najpraktičniji za takvu priliku su razni sitni kolači, jednostavno su zgodni u takvim situacijama, ne moraju se posluživati za stolom, a mogu biti izuzetno dekorativni i ukrasiti slavski stol, i domaćica u isto vreme može ponuditi više različitih vrsta koje je pripremila.

Pored domaćice i njeni ukućani imaju pravo glasa i mogu zatražiti neki kolač po svojoj želji, ali finalni rezultat ovisi samo od veštine i iskustva domaćice, i recepta po kojem je ona odlučila pripremiti taj kolač. Kolači će uvek biti izdašniji ako se koriste sveži sastojci. Imajte na umu nekoliko stvari kada pravite ove kolače: slušajte iskustva starijih, pažljivo čitajte recept, i naravno improvizujte kada god je to moguće i kada sta za to raspoloženi, kombinujte ukuse i sastojke koje imate uz sebe. Mašta je broj jedan kod svih hobija, tako i kod izrade kolača, budite originalni i domaći kolači će biti ukusniji i lepši.

Kolači nisu obavezno i jedino deo nekog slavlja i neke posebne prilike, pravite kolače kada vama to odgovara, kada na raspolaganju imate dovoljno vremena i kad imate sve namirnice. Od svih vrsta sitni kolači najbolje podnose proces zamrzavanja, pa ih i tako možete sačuvati pa poslužiti kada vam zatreba, a niste u mogućnosti da pravite svež kolač. Samo pripazite da se kod zamrzavanja kolača pridržavate nekoliko pravila. Kao prvo kolači se trebaju stavljati u led u manjim količinama, da se potroše kada budu izvađeni iz zamrzivača, tada već ne mogu dugo stajati, a novo zamrzavanje je nešto što nikad nećete uraditi. Pre nego kolače stavite u led zarolajte ih u aluminijsku foliju, ubacite ih u plastičnu kutiju koja ćete posle dobro zatvoriti. Inače kada gotova jela stavljate u zamrzivač treba pričekati dok se jelo skroz ne ohladi, dok kolači mogu da idu u led još dok su mlaki. Na taj način zadržaćete svežinu kolača i sigurno će vaše uživanje biti blizu onog originalnog. O Autoru

Posni kolači nisu favoriti za sve sladokusce, pogotovo za decu, ali ipak imaju svoju publiku i veoma su zahvalni. Pored toga što su jednostavniji za izradu od kolača sa raznim kremama, možemo u pravilu duže da ih čuvamo i naravno jedemo.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Novi trendovi u izradi torte za svadbu

Šta danas ručati: kuvana jela, roštilj, salate...

Fini, brzi i jednostavni deserti!

Vitamin B17 u Ishrani

Zanimljivosti i priče o koktelima

Obicaji za uskrs

Posni kolači jednostavni i zahvalni

Slatkiši poslastičara Emila Žerboa

Kako smrsati efikasno i trajno

UGOSTITELJSKE ČAŠE ZA VINO

Prednosti i osobine alu, pvc i papirne ambalaže u funkciji proizvodnje, transporta i odlaganja hrane