Jednostavan recept za hleb

Napisao/la: Gost

Ukupan broj reči: 372 | Datum: 24 06 2009 | komentari: 0



Verzija za štampu

Preuzmi HTML



Ništa ne miriše bolje od hleba pripremljenog kod kuće. To je ono što kuću čini domom. Osvežava sečanja i donosi osećaj sigurnost, prijatnosti i dobrobiti.

Postoji na stotine jednostavnih recepata za hleb. Hleb je lako napraviti. Recepti za hleb mogu uključivati razne dodatne sastojke. Neki od najboljih hlebova se prave od voća i povrća, na primer čuveni zucchini hleb.

Naravno, mora se koristiti kvasac da bi vaše testo naraslo i načinilo vaš hleb laganim i mekim. Jedan od najlakših recepata za hleb je hleb od piva. Pivo sadrži sve ključne sastojke za savršen hleb. Ova vrsta može da se pravi kod kuće u vašoj kuhinji ili dok kampujete na otvorenom.

U hlebu od piva nalazi se 3 sastojaka. To su:

  • 3 šolje brašna
  • 3 supene kašikešećera
  • 40 ml piva na sobnoj temperaturi

Pomešajte ova tri sastojka i dobro izmesite. Ubacite u rernu u dva namazana pleha i pecite. Nakon nekog vremena, izvadite iz rerne i namažite površinu hleba puterom. Ukupno vreme pečenja je od 30 minuta do 1 sata na 180 stepeni. Vreme pečenja zavisi od obilka i veličine hleba.

Ova vrsta hleba se može napraviti na isti način i ako kampujete koristeći za to specilajno pripremljenu vatru.

Za tradicionalni hleb treba vam:

  • 2 šolje tople vode
  • 2 supene kašike kvasca
  • pola šolje šećera

Izmešati dobro ove sastojke i rastopite.
Dodajte još

  • 3 šolje tople vode,
  • 4-5 kašike ulja,
  • 2 kašike soli i
  • 6 šolja brašna

Sve dobro izmesite i ostavite da testo naraste 2 sata. Nakon dva sata, opet žestoko izmesite testo. Nauljite pleh. Ostavite testo da još malo naraste. Oblikujte testo u par manjih hlebova i stavite na pleh. Peći na 180 stepeni od 40 minuta do 1 sata. Ovaj recept je dovoljan za 3-5 veknica u zavisnosti od veličine. Vreme pečenja takođe zavisi od veličine.



O Autoru

Napisao Gost

Izvor: http://www.kristali.rs/hrana-i-pice/recepti/jednostavan-recept-za-hleb.html





Ocena: 5.0

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Nekoliko saveta za ukusnije kolače

Pesto sos od bosiljka

Jednostavan recept za hleb