Vitamin B17 u Ishrani

Napisao/la: miodrag7

Ukupan broj reči: 404 | Datum: 11 08 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLKratak osvrt na današnju ishranu, posebno naglašeno kod ljudi koji zbog svog posla nemaju mnogo vremena za pravilan odabir hrane, govori nam dovoljno o problemu koji imamo danas u društvu. Konzervansi, veštački dodaci ishrani, velike količine ugljenih hidrata nedostatak prirodnih vitamina iz kompleksa B vitamina, gde posebno treba obratiti pažnju na Vitamin B17 samo su neki od nedostataka koje danas vešto prikrivaju gotovo svi proizvodjači namirnica u svetu.

Značaj pravilnog unosa vitamina iz B kompleksa i minerala u organizam je svima nama danas poznat. Posebno treba naglasiti važnost korišćenja namirnica sa sadržajem Vitamina B17 čija je delotvornost i neophodnost bogato objašnjena u knjizi "Svet bez Raka" od autora Edward-a Griffin-a.

Leatril ili ti vitamin B17 je otkriven još 1830. godine, a od 1907. godine je uvršten u Merckov index. Negde od 1960. godine se već pojavljuje u korejanskim, a i kineskim farmakopejama gde je potpuno objašnjena delotvornost i upotreba za dezintegraciju karcinoma. U ishrani Vitamin B17 možemo pronaći u namirnicama kao što su kajsija, breskva, šljiva, kukuruzu, glogu tako da dolazimo do zaključka da najveća koncentracija vitamina se može pronaći u semenkama voća koje pripada porodici ruža.

Na našu današnju žalost, većina ovih namirnica je u ishrani modernog poslovnog čoveka izbačena u svom prirodnom obliku tako da Vitamin B17 u ishrani današnjice predstavlja pravu retkost.

Da li se svest o lošem načinu ishrane može promeniti?

Naravno da može! Brzi način života, odgovornost prizvodjača hrane su suštinski neprijatelji zdravoj ishrani. Kada se način na koji se ophodimo prema sebi i svom zdravlju bude promenio Vitamin B17 u ishrani će predstavljati neizostavni sastojak, a sa njim i svi ostali vitamini.

 O Autoru

Kako se hranite? Da li je kod Vas zastupljen Vitamin B17 u ishrani i da li ste svesni njegovog nedostatka u Vašem organizmu? To su pitanja na koja sebi morate dati odgovor.

Ocena: 5.0

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Novi trendovi u izradi torte za svadbu

Šta danas ručati: kuvana jela, roštilj, salate...

Fini, brzi i jednostavni deserti!

Vitamin B17 u Ishrani

Zanimljivosti i priče o koktelima

Obicaji za uskrs

Posni kolači jednostavni i zahvalni

Slatkiši poslastičara Emila Žerboa

Kako smrsati efikasno i trajno

UGOSTITELJSKE ČAŠE ZA VINO

Prednosti i osobine alu, pvc i papirne ambalaže u funkciji proizvodnje, transporta i odlaganja hrane