10 Tviter Saveta za Početnike

Napisao/la: sveznalica

Ukupan broj reči: 631 | Datum: 23 09 2009 | komentari: 2Verzija za štampu

Preuzmi HTMLSpremni ste da probate Tviter ali ne znate kako da počnete? Pogledajte ovih 10 saveta i uklopićete se odlično.

Konačno je vreme da se uključite u Twitter. Ovaj besplatan servis omogućava korisnicima da mikro bloguju potem poruka dužine 140 karaktera je privukao do Decembra 2008 godine preko 1.9 miliona korisnika. Ako tek sada počinjete sa ovim servisom ili vam samo smeta vaše neiskustvo sa Tviterom, evo nekoliko saveta koji mogu da vam učine korišćenje ovog servisa prijatnijim i lakšim.

1. Smanjite vaše URL-ove

Jedna od najčećih upotreba Tvitera je deljenje linkova. Pošto imate samo 140 karaktera na raspolaganju, nemojte da dajete puni dugačak URL, već koristite neki od servisa za skraćivanje linkova, kao što su tinyurl.com, is.gd, ow.ly, ili bit.ly.

2. RT = Retvit (Retweet)

Ako želite da iskopirate nečiji tvit to je savršeno prihvatljivo ukoliko ispoštujete njegovog autora tako što stavite "RT @ime_autora" ispred kopiranog tvita i sami ga objavite.

3. Direktne poruke

Sa Tviterovim sistemom direktnih poruka (DM) možete slati privatne poruke od 140 karaktera drugim korisnicima, kao vrsta skraćenog emaila. Ali, to možete činiti samo sa onim korisnicima Tvitera koji prate vaše aktivnosti.

4. Koristite znak @

Da biste odgovorili nekome na Tviteru, jednostavno stavite znak @ ispred imena drugih korisnika Twitter-a. Ako se radi o odgovoru to mora biti prvi znak u tvitu. Da biste videli odgovore na vaše tvitove ukucajte @Replies sa stranice vašeg profila.

5. Pretražite svoje prijatelje

Možete pretražiti na adresi Search.tweeter.com da biste našli svoje prijatelje, slavne ličnosti ili organizacije ili da biste tražili neke određene oblasti koje vas zanimaju.

6. Kategorizujte svoje Tvitove radi bolje preglednosti

Ako tvitujete na neku popularnu temu (Obama, serija Izgubljeni, itd.) stavite # ispred teme o kojoj pišete da bi ostali mogli lakše da nađu vaš tvit, i možda će oni želeti da vam se pridruže i da prate vaše tvitove. Na primer, kada se avion srušio u reku Hadson u januaru mesecu, #flight1549 je bila veoma popularna oznaka za pretraživanje.

7. Podelite svoje slike

Ljudi vole da dele svoje fotografije sa celim svetom i neki čak uspevaju da dospeju na naslovnim stranama novina sa njima, kao što je to pošlo za rukom Janis Krums, koji je koristio TwitPic da objavi jednu od prvih slika iz blizine leta 1549 na Twitter-ovom feed-u. Servisi kao što je TwitPic omogućavaju korisnicima da ubace fotografije direkntno u Tviter.

8. Tweet-ujte svoj telefon

Tviter omogućava da ažurirate svoj status i primate tekstualne poruke. Odite u stavku Settings, zatim u Devices tab i ubacite svoj broj telefona da biste počeli da šaljete i primate mobilne tvitove. Ako vas ove poruke preplavljuju, na istom mestu možete da ovu opciju iskljućite.

9. Odaberite dobar desktop klijent

Sa klijentima kao što su TweetDeck, Twhirl, i TwitterFox, možete primati tvitove sa kojima ćete lakše baratati, pogotovo ako pratite aktivnosti mnogo ljudi, ako često odgovarate njima i ako koristite često direktne poruke.

10. Skinite mobilni klijent

Ako imate Blekberi ili Ajfon, ili neki drugi pametni telefon, sa Wi-Fi ili 3G pristupom, mobilni klijent je bolja opcija nego tekstualne poruke. Pogledajte na primer, Twitterific, TwitterBerry, PocketTweets i Twidroid.

Prema tekstu iz: www.pcmag.com/O Autoru

Posetite blog sveznalice gde možete da se informišete na temu tvitera kao društvene mreže i takođe možete pročitati o ostalim interesantnim temama. Adresa je sveznalica.wordpress.com

 

Izvor: http://www.kristali.rs/internet-i-online-biznis/10-tviter-saveta-za-pocetnike.html

Ocena: 4.5

Komentari

19 11 2011 at 9:32, by Guest
Ovako nešto očekivao sam ranije, ali dobro je i sada; Dabrže saznajemo, brže radimo i lepše živimo.

10 03 2012 at 15:32, by Guest
ExtraJoš članaka iz ove Kategorije

Da li Google kupuje Twitter?

Internet kupovina

Kompanija Strong Future International-SFI

Android aplikacije - nezaobilazan faktor modernog biznisa

Freelance - earning money on the internet

Stiforp posao na internetu

Da li Postoji Zarada Na Internetu Bez Ulaganja

RSS - šta je i zašto Vam treba?

Programi za lako razmenjivanje datoteka i direktorijuma

10 puškica za Google

Internet poslovni modeli - održivost modela zasnovanog na reklami i propagandi

Pregled najvažnijih događaja vezanih za razvoj Interneta

10 Tviter Saveta za Početnike

Zaradite internet poslovanjem-rad od kuce

Internet sveznalice