Kako prebaciti mp4 u mp3

Napisao/la: Socrates

Ukupan broj reči: 359 | Datum: 21 07 2009 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLAko želite da prebacite mp4 u mp3, verovatno želite da konvertujete postojeći mp4 fajl u format koji je moguće pustiti na vašem mp3 plejeru. Ali pre nego što pređemo na sam postupak konverzije, da pogledamo koje su glavne razlike između ova dva formata.

MP3 (MPEG-1, Layer 3): MP3 fajlovi su mali, visoko kvalitetni audio fajlovi koji mogu da se puštaju na MP3 plejerima ili softverski na vašem računaru. Mp3 fajl može da se lako napravi koristeći kućni računar, program koji je sposoban da ripuje muziku sa CD-a i enkoder koji konvertuje tu muziku u mp3 format.

MP4 (MPEG4 Deo 14):Mp4 se koristi za audio i video. Fajl ove ekstenzije omogućava internet streaming visokog kvaliteta a može da se upotrebljava na mobilnim telefonima najnovije generacije - što čini Mp4 plejere veoma atraktivnim - oni se mogu skinuti na internetu na sajtovima kao što je "Mp4advanced". Postoje dve vrste MP4 fajlova. Prva vrsta se zove "Simple Profile",  i ona se koristi za video sadržaj niske rezolucije, za internet distribuciju. Druga verzija se zove "Advanced Video Coding", i to je format visokog kvaliteta obično povezan sa HDTV reprodukcijom.

Da sumiramo: MP3 je za audio fajlove koji se puštaju na MP3 plejere i računarski softver, a MP4 je za audio i video fajlove koji služe za internet streaming i mobilne telefone.

Da biste konvertovali MP4 u MP3, morate koristiti program za konverziju fajlova. Ovi programi su dostupni na internetu. Dobro mesto za pronaći ovakve programe je Download.com. Mnogi od ovih programa nude probni period, tako da možete da ih isprobate pre nego što ih kupite. Sledeći korak je da instalirate program na vaš kompjuter i da pratite instrukcije nakon startovanja programa. Velika većina ovih programa ima veoma intuitivan korisnički interfejs. Neki od njih imaju čak i podršku za naš jezik. Pogledajte preporuku ispod i obavezno ispratite link za program koji se zove Format Factory - besplatan konverter audio i video fajlova.

 O Autoru

Evo nekoliko Mp4 u Mp3 konvertera

Easy CD-DA Extractor 12.0.1 - proizvođač Poikosof. Ovaj program ima besplatan probni period.

River Past Audio Converter Ovaj program nema besplatni download ali se može nabaviti po razumnoj ceni.

Format factory Pravi biser za kraj - potpuno besplatan program za konverziju ne samo Mp4 u Mp3 već iz i u mnoge druge formate.

Izvor: http://www.kristali.rs/internet-i-online-biznis/audio-streaming/kako-prebaciti-mp4-u-mp3.html

Ocena: 4.2

Komentari

24 04 2012 at 3:50, by Guest
extra je sveJoš članaka iz ove Kategorije

Kako prebaciti mp4 u mp3