Bekap podataka
Hardver
Kompjuteri i tehnologija
Prenosivi računari
Sigurnost
Softver

članci iz kategorije Kompjuteri


Kako znati koja tinta i toner je kvalitetna
Ako nemate mnogo iskustva sa štampačima i tonerima, prvi korak u izboru pravog kertridža je da se identifikuju proizvođač i tip vašeg štampača i da vidite koji su tinta i toner kompatibilni s njim. Ovaj tekst upoznat će vas sa osnovama toner i inkjet kertridža, objasniti razlike i pomoći vam da znate koji toner i tinta su kvalitetni.  

Zašto je potrebno redovno održavanje kompjutera ili laptopa
Poznato je da prilikom upotrebe kompjuteri ili laptopovi skupljaju prašinu i prljavštinu na kulerima koji služe da ohlade pojedine elemente na računarima kao što su procesor,grafički čip,severni most i drugi.

Igrice igre i njihova povijest
Video igre su se pojavile u ranim 1970-im kao potreba tadasnjeg svijeta za zabavom.Prva komercijalnaarkadna igra, Computer Space je proizveden 1971.Godine 1972, Atari pong je uveo arkade.Pong je prva istinska uspješna komercijalna arkadna igra.Pong je bio veliki hit kada je izašao.Pac-man je mozemo slobodno reci najpopularnija igra.

Kako zaštititi kompjuter od virusa
Ako mislite da je vaš kompjuter zaražen virusom, preduzmite neophodne mere da ga očistite i tako sprečite da se zaraza prenese na ostale računare...


Strana 1 od 1
[1]  
RSS