Zašto treba naći dobar servis računara

Napisao/la: andrijam

Ukupan broj reči: 4209 | Datum: 23 10 2010 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLU današnje vreme, retko ko ne koristi računar u svakodnevnom radu, bilo profesionalno na poslu ili privatno zbog ličnih potreba, zanimanja ili razonode. Računari su postali deo svakodnevnog života bez koga se ne može normalno funkcionisati.

Zbog toga, svaki kvar na računaru donosi probleme, nervozu ili gubljenje dragocenog vremena koje bi se moglo korisno utrošiti. Zato je potrebno naći i obezbediti kvalitetan servis računara koji će u svakom trenuntku moći da odgovori na sve zahteve i potrebe korisnika računara.

Mogući su razni kvarovi ili smetre u radu sa kompjuterom, kao što je to sigurno iskusio svaki dugogodišnji korisnik računara. Sve teškoće mogu se podeliti u hardverske ili softverske.

Hardverski problemi su oni koji se tiču same opreme, fizički vidljivih delova od koji se svaki računar sastoji. To su kućište računara, u kome se nalaze matična ploča, grafička kartica, hard disk, memorija i ostali delovi neophodni za normalno funkcionisanje kompjutera.

Očigledan problem na hardveru računara manifestuje se jednostavno prestankom rada računara, odnosno najčešće potpunim nedostatkom slike na ekranu. Ređe su situacije gde se slika može i pokazati, a problemi ipak postojati. Hardverski problemi rešavaju se najčešće zamenom neispravnog dela ili komponenti.

Nasuprot hardverskim kvarovima, softverski kvarovi su oni kod kojih se računar normalno pali i gasi, ali zbog lošeg podešavanja programa ili sistema, nije moguć normalan tekući rad na kompjuteru. Instalacija sistema je najčešće rešenje, što uz instalaciju pratećih programa na pravi način, podešavanje sistema i prilagođavanje korisnikovim potrebama omogućava da računar može bez ometanja nesmetano raditi poslove za koje je namenjen.

U oba slučaja, bilo da je reč o hardverskim ili softverskim problemima, svaki korisnik računara morao bi da nađe i uspostavi dobar kontakt sa stručnom osobom koja mu može brzo i kvalitetno, i po povoljnoj ceni rešiti sve probleme sa računarom.O Autoru

BGD računari su profesionalni servis računara koji radi na teritoriji Beograda i okoline.

Ocena: 0.0

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zašto treba naći dobar servis računara