«Tajna uspešne komunikacije»

Napisao/la: snelle

Ukupan broj reči: 508 | Datum: 29 09 2010 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTML  Američki pisac Dejl Karnegi dao je neku definiciju uspešne komunikacije. Po njegovim rečima, suština je u osmehu …

 

Ja bih rekla, da nije u pitanju samo osmeh, već da ima više toga. Jer, ako vi imate mračan karakter, a osmehujete se, onda neće biti neke velike koristi od osmeha. Čisto mehanički osmeh brzo se otkrije: sagovornik shvata, da je sve to «fasada», i da se, u stvari, ta osoba ka njemu ne odnosi dobronamerno …

Usput, postoji i fraza koja govori o tome, da se Japanac osmehuje, a onda vadi nož. U japanskoj kulturi pokazivanje osmeha je obavezno pravilo dobrog ponašanja: kako god da se odnosite ka čoveku, i kakve god akcije ka njemu želite da preduzmete, morate da se osmehujete.

«Tajna uspešne komunikacije» krije se, najverovatnije, u iskrenosti i dobronamernosti, koje su zaista korisne. Ako vi imate neke pretenzije ka čoveku, možete ih otvoreno izraziti, ako pri tome pokazujete da toj osobi želite dobro. I on je onda spreman da ispuni svaku vašu molbu.

Ako upadamo depresivno stanje, naša svest se sužava, mi prelazimo neku «crtu» i počinjemo da vidimo svet u mračnom svetlu. Ali, ne treba zaboraviti na princip dualnosti. Potrebno je da čovek po tom principu razmatra, kako loše, tako i dobre stvari, da vidi kakve sve perspektivne stvari ima u svom životu, da vidi sve resurse koji njemu preostaju za dalje. Jer život je veoma razgranat događaj – svaki loš događaj uvek ima svoju suprotnost, svoj suprotni pol.

U savremenoj psihologiji
, ljudi se ne ubeđuju da se ništa loše ne dešava, kada to nije tačno. Jačim pristupom se smatra priznanje negativnih stvari u stvarnosti i traženje pozitivnih momenata, koji su njihova suprotnost. Upravo to uspostavlja naš balans i duhovnu ravnotežu.

Mnogi povezuju situaciju finansijske krize s mračnim raspoloženjem ljudi. Šta bi vi mogli da posavetujete ljudima, da oni ne bi zapadali u depresiju?

 O Autoru

 

BlogSnelle - kliknite ovde i posetite moj blog na kome ćete naći najvažnije zakone uspeha.

Posetite moj sajt- Biznis i zdravlje s Vision - dobićete ponudu da se priključite najboljem MLM biznisu.

 

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

27 04 2012 at 7:47, by Guest
Svi smo vec osudjeni na smrt, a kada tamo krenemo ne mozemo poneti kucu, auto, novac, ne mozemo poneti nista i nikoga, samo sebe. Brinemo se sta cemo ostaviti svojoj deci, pa se zbog posla i briga udaljavamo od njih i ucimo ih da njihova sreca zavisi od toga koliko imaju, a ne od ljubavi, bliskosti, zajednickog istrazivanja, ucenja, povezanosti. Kada nas vise ne bude, nasa deca ce nas pamtiti po toplini koju smo za njih imali. Svi smo vec osudjenji na smrt, pa hajde da se lepo slazemo sa najblizima, prijateljima, familijom, sa svim ostalim osudjenicima na smrt, koje poznajemo i koje na poznajemo.Još članaka iz ove Kategorije

O alarmnim sistemima

Kako su nastale sms poruke

Prednosti IP video nadzora

«Tajna uspešne komunikacije»

Kako se koristi facebook