“Pametni“ telefoni saveznici zdravlja

Napisao/la: Batman

Ukupan broj reči: 703 | Datum: 20 04 2016 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLČesto se, najpre među starijom populacijom, mogu čuti zaključci da je moderno doba donelo civilizaciji bolesti, zbog ubrzanog napretka tehnologije. Mnogi krive televiziju, internet i “pametne“  telefone za razvoja gojaznosti, zračenja i sl. Neretko čujemo one izjave “u moje vreme nije bilo tako“. Oni koji stoje na grudobranu informacionih tehnologija, iskoristiće svaki trenutak da odbrane digitalizovani pogled na svet. A kako bi bolje to uradili nego da impresioniraju večite skeptike. Izrada Android aplikacija nije uvek tako suvoparna i razumljiva samo onima koji su se kao mali divili Robokapu ili Terminatoru. Naprotiv, Android aplikacije sve su dostupnije čak i onima koji nepromišljeno “ospu paljbu“ po tehnologiji. A evo i nekih aplikacija koje mogu raditi u korist ljudskog zdravlja.

Mršavite uz aplikaciju

Preokupirani izgledom, vežbanjem i održavanjem linije mogu veoma lako uz pomoć mobilnog telefona sračunati kalorijsku vrednost namirnica koje u toku dana unesu. Mršavljenje podrazumeva da se u organizam unese manje hrane od granice koja nam je u toku dana dovoljna. Pomoću aplikacije Tablica kalorija, mogu se izračunati kalorijske vrednosti namirnica i na taj način voditi računa da se ne prevagne u zonu u kojoj nastupa gojenje. Vrednsot sa dve decimale Tablicu kalorija čini preciznim meračem čak i kada su u pitanju manje količine.

Veoma važnu ulogu u mršavljenju igra i dovoljan unos vode u organizam. Voda pomaže i detoksifikaciji organizma. Water drink reminder je Android aplikacija koja vas podseća da u organizam treba da blagovremeno unosite tečnosti. Nauka kaže da u organizam treba unositi i više od dva litra vode na dan. Uz pomoć telefona možete da budete sigurni da vam organizam nikada neće dehidrirati. Makar ne zbog vaše zaboravnosti.

U taktu zdravog srca

Normalan broj otkucaja srca je izmedju 60 i 80 u minutu. U ekstremnim uslovima, tokom kardio treninga visokog intenziteta, pri uzbuđenju srce ponekad premaši i dupliran broj zdravih otkucaja. Neke od Android aplikacija osmišljene su tako da rade u korist vašeg zdravlja. Instant heart rate je aplikacija koja će vam uz pomoć pritiska na kameru telefona izmeriti puls. Aplikacija radi tako što kamera prepoznaje razlike u boji prilikom pritiska na nju, pa promene beleži kao otkucaje. Veoma je precizna, tako da u gotovo svakom trenutku možete biti sigurni da vam srce, žargonski rečeno “fercera“. A ako se pak desi da iz čista mira prevalite i stoti podeok, savetujemo vam da obratite pažnju i na sledeću aplikaciju.

Savladavanje anksioznosti

 

Anksioznost je psihički poremećaj izazvan stresnim okolnostima, a neki je još definišu i kao teskobu ili strah od straha. Domišljati Nišlija iskoristio je da moderno doba, koje mnogi krive za vetar u leđa stresnom životu, iskoristi u prilog izbavljenju. Naime, njegov doprinos rešavanju paničnih napada i anksioznosti temelji se upravo na korišćenju mobilnog telefona. Aplikacija koju je  nedavno osmislio zapravo je sistem vežbi disanja preseljen u elektonsku formu. Pomoću ove aplikacije anskioznost i panični napadi se lakše prevazilaze. Psihoterapeut iz Niša je spojio znanja iz kognitivno – bihevijoralne terapije sa IT – em i privukao pažnju čitavog sveta. Važno je i to da je možda baš na ovakav način uspeo da bude jedan od onih koji će konačno “zatvoriti usta“ svima koji plodove dvadeset i prvog veka vide kao neprijatelje zdravlja. Jer kako stari moreplovci kažu, ako si dobar jedriličar, umećeš i vetar koji ti duva u pramac da preusmeriš u svoju korist.O Autoru

Zajednička želja da ni iz čega postignemo mnogo, spojila nas je i dovela do toga da formiramo ambiciozan tim ljudi koji je u svakom trenutku spreman da da i mnogo više nego sto se to od njega očekuje.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

“Pametni“ telefoni saveznici zdravlja

Je li ovo dan kada izlazi iPhone 7?

Snažan telefon sa moćnim funkcijama - Sony Experia Z

Kako Izabrati Novi Android Telefon?

BlackBerry:Povratak giganta ili još jedan pucanj u prazno?

Online prodavnica opreme za mobilne tlefone

Kvalitetan servis mobilnih telefona

Kako odabrati telefon

Android operativni sistem

Mobilni telefoni sa dva operativna sistema

Razgovarajte JEFTINIJE sa inostranstvom !!!