Android operativni sistem

Napisao/la: andrijam

Ukupan broj reči: 2247 | Datum: 18 03 2011 | komentari: 1Verzija za štampu

Preuzmi HTMLProšlo je više od dve godine od prve verzije Android operativnog sistema koji se pojavio na tržištu sa svojim odličnim i naprednim funkcijama. Činjenica da je operativni sistem Android dizajniran izuzetno dobro najbolje je potvrđena od strane samih korisnika, jer su Android pametni mobilni telefoni u potpunosti počeli da dominiraju na tržištu.

Dok su stručnjaci još uvek raspravljali o uspehu Android 1 operativnog sistema, Google je odlučio da pokrene drugu verziju Androida. Android 2.0 ima bazu koja predstavlja modifikacuju Linux jezgra i poseduje brojne java aplikacije.

Korisnici se mogu zapitati šta to ima Android 2.0 što ga čini tako uspešnim? Pre svega ima ugrađenu blic podršku za kameru, odličan odnos kontrasta kako bi se uspostavila ravnoteža sa pozadinom, Bluetooth 2.1,  i vrlo žive pozadine koje vas neće ostaviti ravnodušnim.

Što se tiče interneta, pretraživačke mogućnosti su poboljšane sa podrškom za HTML5. Operativni sistem podržava java aplikacije, multimedije, postoje korisni senzori i dodaci, a tu su i mnoge druge karakteristike koje daju prednost ovom sistemu u odnosu na druge operativne sisteme.

Nova verzija Androida 3.0 će obezbediti bolji korisnički interfejs za tablet podršku. Osim toga, napredne funkcije Google Chrome će biti dostupne korisnicima i po prvi put će biti omogućena podrška za video čet. 

Kao što je i za očekivati, Android 3.0 nudi većinu usluga koje pruža kompanija Google, poput populatnih aplikacija Gmail za poštu, Google Maps, YouTube video, Gtalk za ćaskanje direktono iz Gmail pošte itd.

Da biste mogli da pokrenete Andoid 3.0 na vašem smart mobilnom telefonu, potrebno je da uređaj radi na minimum 1 GHz procesorske snage, 512 MB ram memorije i 3,5 inča ekranu.O Autoru

Sajt www.mobilnitelefoni.co prati najnovije vesti iz oblasti mobilnih tehnologija.

Ocena: 4.0

Komentari

8 04 2011 at 19:30, by Guest
оно што сам тражио, хвалаJoš članaka iz ove Kategorije

“Pametni“ telefoni saveznici zdravlja

Je li ovo dan kada izlazi iPhone 7?

Snažan telefon sa moćnim funkcijama - Sony Experia Z

Kako Izabrati Novi Android Telefon?

BlackBerry:Povratak giganta ili još jedan pucanj u prazno?

Online prodavnica opreme za mobilne tlefone

Kvalitetan servis mobilnih telefona

Kako odabrati telefon

Android operativni sistem

Mobilni telefoni sa dva operativna sistema

Razgovarajte JEFTINIJE sa inostranstvom !!!