Kvalitetan servis mobilnih telefona

Napisao/la: andrijam

Ukupan broj reči: 484 | Datum: 22 01 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLRetki su danas oni koji u svojoj kući ili stanu nemaju barem jedan televizijski prijemnik i barem jedan računar. Ali mobilni telefon po pravilu imaju svi ukućani, svaki član porodice, a česti je slučaj da neko ima dva ili tri telefona za privatne i poslovne potrebe. Mobilni telefoni su tehnička roba, danas sve više slična kompjuterima, tako da su i kvarovi česti isto koliko i kod drugih tehničkih uređaja.


Kvarovi su danas najčešće softverske prirode, dakle vezani za programe ili operativni sistem, skoro isto kao i kod račununara. Ponekad je potrebno reinstalirati neki od mobilnih operativnih sistema kao što su Android, Windows Phone 7 ili Symbian, koji su najrasprostranjeniji, a ponekad je potrebno instalirati i podesiti programe za svakodnevni rad što prosečnim korisnicima mobilnih telefona nije lako za uraditi.


Naravno, osim softverskih, i hardverski kvarovi se dešavaju. Mobilni telefon se može oštetiti na razne načine. Na primer, ako telefon upadne u vodu, on prestaje da radi, ali se pomoći odgovarajućih tehnika koje se izvode u servisu često može ponovo dovesti u prvobitno stanje. Telefon može ispasti iz ruke i pasti na beton ili neku drugu čvrstu podlogu, i slomiti se. Najčećše se polomi ekran ili maska. U servisu mobilnih telefona to su standardne operacije, zamena displeja, oklopa, tastature, zvučnika i slično.

Pored softverskih i hardverskih kvarova, još jedna česta operacija na mobilnim telefonima jeste dekodiranje mobilnih telefona. To je postupak kojim se mobilni telefona otključava tako da se može koristiti u bilo kojoj mreži, tj. kod bilo kog mobilnog operatera. Jer, ako se telefon kupi u inostranstvu, ili kod nekog domaćeg operatera na ugovor, mobilni telefon je najčešće zaključan za korišćenje samo u toj mreži. Dekodiranje omogućava da se može koristiti u bilo kojoj mreži.


Servis mobilnih telefona Doktor Mobil u Beogradu pruža usluge servisa svih vrsta mobilnih telefona. Iako se servis nalazi u Beogradu, klijenti mogu biti svi građani Srbije, zato što lako možete poslati vaš telefon nekom kurirskom službom.


Naši iskusni serviseri brzo će napraviti sigurnu dijagnozu problema, a onda ponuditi rešenje po najpristupačnoj mogućoj ceni i uz jasno navođenje kranjeg roka do koga će telefon biti popravljen i vraćen.


Danas u celoj Srbiji postoji preko 500 servisa za popravku mobilnih telefona. To dovoljno govori o tome da su mobilni telefoni veoma korišćeni i da ih ima mnogo, a samim tim postoji i potreba za specijalizovanim servisima mobilnih telefona.O Autoru

Doktor Mobil je servis mobilnih telefona u Beogradu.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

“Pametni“ telefoni saveznici zdravlja

Je li ovo dan kada izlazi iPhone 7?

Snažan telefon sa moćnim funkcijama - Sony Experia Z

Kako Izabrati Novi Android Telefon?

BlackBerry:Povratak giganta ili još jedan pucanj u prazno?

Online prodavnica opreme za mobilne tlefone

Kvalitetan servis mobilnih telefona

Kako odabrati telefon

Android operativni sistem

Mobilni telefoni sa dva operativna sistema

Razgovarajte JEFTINIJE sa inostranstvom !!!