Mobilni telefoni sa dva operativna sistema

Napisao/la: andrijam

Ukupan broj reči: 2446 | Datum: 26 02 2011 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLNe tako davno termin operativni sistem vezivao se isključivo za računare, bilo desktop ili laptop vrste. Oni veštiji u korišćenju kompjutera uspevali su da nameste dva ili više operativna sistema na jednom računaru, gde se prilikom podizanja sistema može izabrati koji sistem će biti učitan i spreman za korišćenje.

Tehnološka revolucija obuhvata i mobilne telefone, koji se od svojih početaka gde su bili samo i jedino zamena za običan telefon bez posebnih funkcija, polako pretvaraju u prave računare, koji će po snazi i brzini uskoro doći do istog nivoa kao i desktop ili laptop računari.

Mobilni telefoni danas imaju svoje operativne sisteme, među kojima su trenutno  najpoznatiji Android i Windows 7 Mobile. Oni omogućavaju da na mobilnom telefonu postoje isti oni programi koji postoje i na običnom računaru, pomoću kojih je moguće proveriti email, gledati filmove, slušati muziku ili raditi u nekoj poslovnoj aplikaciji poput Microsoft Word ili Excell.

Sada je sve otišlo još korak dalje pa je čak moguće i na mobilnom telefonu imati dva operativna sistema. Telefon HTC HD2, koji je izvorno radio pomoću operativnog sistema Windows Mobile 6.5, sada može pokrenuti i pomoću Android OS i Windows Phone 7 OS. Zahvaljujući zajedničkim naporima tima XDA Developers, sada je ovaj telefon moguće pokrenuti da radi i na oba operativna sistema. Ovo će svakako pojednostaviti korišćenje korisnicima koji su ili neodlučni ili prosto znatiželjni da imaju oba operativna sistema na jednoj mikro SD kartici.

Ovaj proces zahteva i malo veštine i podrazumeva i malo rizika, tako da budite oprezni kada pokrećete OS. Iako je HTC HD2 stariji više od godinu dana on i dalje sadrži neke karakteristike slične današnjim najmodernijim mobilnim telefonima.

HD2 ima ekran od 4.3 inča i procesor od 1 GHz, koji omogućava da telefon dobro radi.

Cena telefona je sada prilično pristupačna i definitivno ga vredi pogledati, pošto je njegov glavni nedostatak bio OS Windows Mobile 6.5.

 O Autoru

www.MobilniTelefoni.co je sajt posvećen najnovijih vestima iz sveta mobilnih telefona.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

“Pametni“ telefoni saveznici zdravlja

Je li ovo dan kada izlazi iPhone 7?

Snažan telefon sa moćnim funkcijama - Sony Experia Z

Kako Izabrati Novi Android Telefon?

BlackBerry:Povratak giganta ili još jedan pucanj u prazno?

Online prodavnica opreme za mobilne tlefone

Kvalitetan servis mobilnih telefona

Kako odabrati telefon

Android operativni sistem

Mobilni telefoni sa dva operativna sistema

Razgovarajte JEFTINIJE sa inostranstvom !!!