Snažan telefon sa moćnim funkcijama - Sony Experia Z

Napisao/la: Banja

Ukupan broj reči: 3241 | Datum: 24 10 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLBitka za što bolji pametni telefon iz dana u dan uzima sve više maha na svetskom tržištu. Brojni proizvođači se gotovo utrkuju ko će lansirati što bolji model.

Sony Experia Z je novitet japanske kompanije i već pri samom pojavljivanju na tržištu je lansiran u sam vrh liste najboljih pametnih telefona današnjice.

Zanimljivog dizajna, impresivne kamere, ovaj model je prilično jednostavan za korišćenje. Kompanija „Sony“ je prepoznatljiva po izuzetno kvalitetnoj kameri i sočivu, tako da je i sada dokazala visok kvalitet.

Ono što je posebno zanimljivo kod ovog modela jeste što je otporan na grebanje i vodu. Zato je posebno pogodan za ljude koji i ne vode baš mnogo računa o mobilnim telefonima.

„Sony“ telefoni su uopšteni uvek rado korišćeni, pa se u tom smislu ne razlikuje ni ovaj model. Sve kontrole porta, kontrole jačine zvuka, ulaz za mikro SD karticu i ostalo je raspoređeno sa obe strane slušalice. Jedina stvar koja i ne ide baš u prilog ovom modelu jeu suprotni uglovi gledanja. Zapravo, telefon jednostavno nije vidljiv iz svih uglova i to odstupanje od standarda jednostavno ne ide u prilog ovom modelu.

I pored svega toga ovaj model je privukao naročitu pažnju čim je lansiran na svetsko tržište. Smatra se jednim od najinteresantnijih pametnih telefona. I pored neuobičajenog ekrana za „Sony“ modele, nalazi se u vrhu liste najboljih pametnih telefona.

Izgled

Iako je lepog dizajna, zaokrugljenih ivica, izuzetno dobrog kvaliteta izrade, ako usotalom i gotovo svi modeli „Sony“ – ja, preporučujem da se pre odlučite za belu varijantu ovog modela. Jer na crnoj su mnogo vidljiviji otisci prstiju, zbog sjajne površine.

Svi postojeći ulazi na telefonu imaju sopstvene plastične zatvarače, koji dobro prijanjaju, tako da ne postoji bojazan da će zrnca prljavštine ili peska, recimo oštetiti uređaj. 

Dimenzije telefona su 139x71x7.9mm. Teđak je nešto manje od 150 grama, pa i nije baš preporučljiv onima koji ne vole robusne telefone. 

Otpornost i zaštita

Verovatno najinteresantnija karakteristika za mnoge korisnike. Ovaj model telefona ima poseban vid zaštite. Otporan je na grebanje i vodu.Ovo nam potrvrđuje servis mobilih telefona Santel Electronics.

Zaštita od vode je prema standardima IP55 i IP57. To podrazumeva da možete bezbedno da plivate ili se tuširate, dok istovremeno telefonirate. Ukoliko vam se, pak dogodi da prolijete vodu, sok ili kafu na ovaj uređaj, dovoljno je samo da ga isperete i nastavite da ga koristite, bez ikakvih posledica.

Ekran

Sony Experia Z ima ekran od 5 inča u TFT tehologiji. Rezolucija mu je 1920x1080 piksela. Podržava Mobile BRAVIA Engine 2 što znatno unapređuje njegove karakteristike, te ima bolji prikaz slike, a vazdušni prostor među slovima praktično ne postoji.

Uz to, odlično se ponaša na suncu, pa je vrlo lako vidljiv i kada je izložen direktnim sunčevim zracima.

Postolje

Uz ovaj model je moguće kupiti i specijalno postolje na kome vaš telefon može da stoji, a koji služi i umeto punjača.

Postolje je dostupno u različitim bojama. U nekim zemljama se dobija uz originalno pakovanje, a u nekima je dodatna oprema koja može naknadno da se kupi.

Slušalice

Kao i do sada, i na ovom modelu slušalice su gotovo savršene.

Performanse

Sony Experia Z koristi Android operativni sistem, verzija 4.1 i to takozvani Jelly Bean.

Kompanija „Sony“ nije menjala ono što se pokazalo kao kvalitetno u dosadašnjim modelima, pa je i dalje prisutan veliki broj ikona. Početni ekran se zaključava najjednostavnijim potezom prsta, što ga čini vrlo jednostavnim i lakim za korišćenje u svim uslovima.

Uvedene su brojne zanimljive, nove teme. Tu su i: kalkulator, muzički plejer, radio, beleške, snimač glasa (koji je izuzetnog kvaliteta) i mnoge druge opcije.

Preko plejera ugrađenog u ovaj model je moguće gledati filmove i druge preuzete oblike video i audio formata, jer ih plejer vrlo lako i brzo prepoznaje. Postoji i opcija Clear Audio, koja korisnicima omogućava lako podešavanje zvuka, bez podešavanja ekvilajzera i drugih alata. Kada svemu tome dodate odlične slušalice, ugođaj korišćenja ovog modela je potpun.

Da rezimiramo...kompanija „Sony“ je još jednom pokazala da je jedan od lidera na tržištu mobilnih telefona. Model Experia Z je odmah po lansiranju postao jedan od najprodavanijih mobilnih telefona u svetu. Nakon ovog kratkog pregleda, verujem da je svima apsolutno jasno zbog čega.

Ostaje nam da vidimo šta će „Sony“ još smisliti...O Autoru

Autor teksta Izrada sajtova - Darko Mikić

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

“Pametni“ telefoni saveznici zdravlja

Je li ovo dan kada izlazi iPhone 7?

Snažan telefon sa moćnim funkcijama - Sony Experia Z

Kako Izabrati Novi Android Telefon?

BlackBerry:Povratak giganta ili još jedan pucanj u prazno?

Online prodavnica opreme za mobilne tlefone

Kvalitetan servis mobilnih telefona

Kako odabrati telefon

Android operativni sistem

Mobilni telefoni sa dva operativna sistema

Razgovarajte JEFTINIJE sa inostranstvom !!!