Plazma televizori karakteristike i osobine

Napisao/la: TVfreak

Ukupan broj reči: 600 | Datum: 2 02 2010 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLPlazma ili LCD televizori?
Televizori sa ravnim ekranom danas sve više efikasno zamenjuju televizore sa katodnom cevi. Možete ih staviti na zid, ili čak mogu visiti na plafonu vaše sobe ako to želite. Tri glavna igrača danas na polju najnovije TV tehnologije su plasma, LCD i LED televizori. Koje su njihove karakteristike?

1. Plazma
LG plasma TV  

Sa cenama koje su danas relativno pristupačne plazma TV uređaji su postali dostupni većem broju kupaca. Ali tekođe cene LCD televizora nisi mnogo veće, tako da faktor cena nije više odlučujući prilikom izbora.

Kvalitet slike varira od proizvođača do proizvođača, tako da je potrebno da dobro istražite tržište pre nego što date novac. Većina plazma televizora može da reprodukuje crne nijanse skoro kao televizori sa katodnom cevi a imaju i odličan ugao gledanja.  LCD i LED televizori istih dimenzija imaju veću rezoluciju, i u stanju su da ponude više detalja i bolju grafiku u igricama.

Pregorevanje (burn in): Ovaj problem se javlja kada se delić ekrana, kao na primer logotip u gornjem uglu permanentno osvetljava jer se nalazi na istom mestu previše dugo. Ovaj je problem preuveličan. Rizik je najveći u toku prvih 100 sati korišćenja, za čije vreme treba držati kontrast na nivo manji od 50 procenata. Mnoge plazme imaju filtere koji smanjuju opasnost, ili funkcije koje mogu da poprave oštećenje ako se desi. 

Životni vek plazme: Većina plazma televizora danas prisutnih na tržištu ima životni vek do 100 000 sati, pre no što displej počne da bledi na polovinu svoje početne osvetljenosti. U proseku, to znači da imate više od 17 godina pre nego što vaš televizor dođe do ove granice.

 
Dobre strane:
 
Loše strane:
 
Predviđanja:
>
 
Najbolji nivoi crne, vrlo dobar kvalitet slike kućnog bioskopa, veliki ugao gledanja
 
Blagi potencijal pregorevanja, reflektivan ekran, niska prirodna rezolucija od LCD ili LED televizora sličnih dimenzija ekrana.
 
Dolaze ekrani veći od 50 inča sa full HD rezolucijom što će učvrstiti poziciju plazma televizora među videofilima i entuzijastima.
 O Autoru

Članak priređen na osnovu teksta sa sajta www.cnet.com

Korisni linkovi: lcd televizori karakteristike

Ocena: 5.0

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Tipovi Samsung LCD televizora

LED Televizori

LCD televizori karakteristike i osobine

Plazma televizori karakteristike i osobine