Saveti za odabir veterinara za Vašeg ljubimca

Napisao/la: klarka

Ukupan broj reči: 2575 | Datum: 19 05 2015 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLOdaberite veterinara pre nego što se ljubimac razboli

Poslednje što želite da uradite je da probate da nađete nepoznatog veterinara iz telefonskog imenika ili sa Interneta kada se Vaš ljubimac razboli. Umesto toga, pronađite ga kad imate vremena, pre nego što Vam se ljubimac razboli. Razmotrite sledeća pitanja:

Da li želite veterinara, koji je u Vašoj blizini? Lokacija može da bude veoma važno pitanje za mnoge vlasnike, pogotovo ako je u pitanju hitan slučaj.

Koje je radno vreme veterinara? Ukoliko radite, uverite se da veterinar radi kada ste slobodni.

Da li veterinar prima hitne slučajeve posle radnog vremena ili ih upućuje na veterinarske klinike? Mnogi veterinari  ne primaju van radnog vremena, ali ima i onih koji to i dalje rade. Saznajte kakva je politika veterinara u vanrednim situacijama.

Koje uslige pruža veterinar? Neki veterinari, na primer, imaju napredniju opremu od drugih i u stanju su da obave više dijagnostičkih testova ili mogu da pruže naprednije tretmane. Međutim, ne zahtevaju svi ljubimci ove usluge.

Kako veterinar i osoblje odgovara na telefonske pozive? Ponekad je potrebno da pozovete veterinara. Možda nećete znati da li ljubimca treba da vodite veterinaru ili ne, ili možda imate samo jedno pitanje. Hoćete li dobiti koristan odgovor? Da li se brzo odgovara na poziv klijenta?

Ako se odlučite za multi-veterinarsku praksu, da li imate veterinara koga preferirate? Ponekad se Vašem ljubimcu sviđa jedan veterinar više od drugog. Da li vidite veterinara, koji Vam se najviše dopada? Ili gledate ko god je na raspolaganju?

Koje metode plaćanja veterinar prihvata? Veterinarska nega može biti skupa, posebno kada je u pitanju bolest ili povreda. Saznajte unapred koje vidove plaćanja veterinar prihvata. Da li on ili ona očekuju da račun bude u potpunosti plaćen odmah na licu mesta? Možete li plaćati na rate ili odloženo?

Da li veterinar prihvata osiguranje? Saznajte da li veterinar prihvata osiguranje za ljubimce.

Kakvo je veterinarsko osoblje? Ovo može da bude veoma važno, jer osoblje često provodi više vremena sa Vašim ljubimcem nego sam veterinar.

Kako pronaći dobrog veterinara

Postoji mnogo načina da pronađete dobrog veterinara. Pitajte prijatelje i komšije. Pričajte sa ljudima, koji imaju ljubimce. Pitajte ih kod kog veterinara idu. Verovatno će Vam preporučiti veterinara kod koga idu.

Možete proveriti i na Internetu. Mnogi gradovi imaju sajtove, na kojima se nalaze i podaci o lokalnim veterinarima. Možete pronaći kritike nezadovoljnih korisnika, ali i preporuke zadovoljnih.

Poseta

Kada pronađete nekoliko veterinara, koji odgovaraju Vašim kriterijumima, posetite ih. Da li Vam se dopada atmosfera? Da li je objekat čist i prijatan? Da li je osoblje ljubazno i predusretljivo? Trebalo bi da budete u stanju da formirate utisak.

Verovatno nećete sve znati o veterinaru dok ne dovedete ljubimca, ali to su neki dobri saveti za pronalaženje dobrog veterinara. Planirajte unapred i razmotrite sve faktore, pre nego što dovedete svog ljubimca.

 O Autoru

Klara, office manager u Veterinarskoj ambulanti Mišić.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Veterinarska ambulanta Novi Beograd

Saveti za odabir veterinara za Vašeg ljubimca