Kako Do Funkcionalnog I Kvalitetnog Kupatila

Napisao/la: markobg

Ukupan broj reči: 2656 | Datum: 3 07 2013 | komentari: 0



Verzija za štampu

Preuzmi HTML



Za osmišljavanje kompletnog izgleda Vašeg kupatila nije potrebno previše vremena. Način na koji ćete ga dizajnirati i elemente rasporediti zavisi od Vašeg ličnog stila. Možete Vi u svakom momentu angažovati arhitektu što ponekad može biti veoma korisno ukoliko nemate ideju ili se ne snalazite baš najbolje u prostoru i njegovom uređenju. Savete kao i mnoge predloge i mogućnosti takođe možete dobiti od mnogih iskusnih trgovaca iz salona keramike i sanitarija.

U kupovini bilo kog proizvoda a ujedno i elemenata kupatila važi pravilo da visoka cena ne mora da znači i visokokvalitetnu robu. Nije redak slučaj da su pojedini proizvodi na osnovu svog zvučnog imena i popularnih dizajna ipak samo precenjeni a kvalitet nije na posebno visokom nivou. Zato se strogo mora voditi računa o proizvodima pristupačnih cena, prihvatljivih karakteristika i po mogućstvu što duže garancije.

Početni radovi u kupatilu:

Nakon detaljnog planiranja i prikupljenih finansijskih sredstava sledi potraga za kvalitetnim i dobrim majstorom, što često može da bude ozbiljan problem. Dobar majstor znači i zagarantovan završen posao u svakom mogućem smislu. Ne treba zanemariti i to što je za uređenje kupatila neophodno da obezbedite nekoliko majstora različite struke, za vodu, struju i keramiku pojedinačno. Uz pomoć vodoinstalatera, električara i keramičara obuhvaćeni su svi segmenti i omogućeno da se kompletan posao uređenja završi pravilno.

Detalji koji utiču na sam izgled kupatila:

Boje i pastelni tonovi preporučuju se gotovo uvek jer su jedno od neutralnih i najboljih izbora za zidove. U vizuelnom povećanju prostora pomoć će pružiti sve svetle nijanse, a da bi ste razbili monotoniju potrebno je samo da dodate poneki efektan detalj jarke boje. Prazne prostore zidova najbolje je upotpuniti raznim policama ili ormarićima.

Uklapanje bojlera u Vaše kupatilo:

S obzirom da se radi u većini slučajeva o izuzetno malim prostorijama postavljanje bilo kog prevelikog elementa može potpuno ugušiti ovu prostoriju. Jedan od većih elemenata je svakako bojler. Njega možete po želji birati da li je bolje da se postavi u vertikalan ili horizontalan položaj. U slučaju da ne želite da je on previše transparentan uvek ga možete prekriti plakarom po meri uz koji se dobija na dodatnom prostoru za odlaganje raznih sitnica potrebnih u kupatilu. Uz sve to kada je bojler prekriven plakarom može se u potpunosti uklopiti boja plakara sa kupatilom tj. zidovima i pločicama.

Pored bojlera u veće elemente spadaju i kade ili tuš kabine. Kada će svakako zauzeti najviše prostora i postavlja se uglavnom u većim kupatilima naročito za ljubitelje opuštanja u mirišljavoj kupki. Za one kojima to nije neophodno mogu odabrati i neku lepu minimalističku tuš kabinu koja će u manjem kupatilu biti odlično uklopljena.



O Autoru

Marko iz Beograda pise tekstove na temu uredenje stana.





Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Odabir Zamrzivača Za Vaše Domaćinstvo

Kako Do Funkcionalnog I Kvalitetnog Kupatila

Kupovina Električnih Uređaja

Energetski efikasni aparati i kućni uređaji