Odabir Zamrzivača Za Vaše Domaćinstvo

Napisao/la: markobg

Ukupan broj reči: 2516 | Datum: 3 07 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLOdavno se apsolutno ni jedno domaćinstvo ne može zamisliti bez frižidera ili zamrzivača. Iako je sve veća težnja mnogih proizvođača za uvođenjem raznih novina, programa i pogodnosti, ovi tipovi uređaja su apsolutno podređeni čuvanju svežine namirnica, produžavanju njihovog veka trajanja kao i rashlađivanju raznih napitaka i ostale hrane. To je ujedno jedina i najvažnija uloga koju oni imaju u svakoj kuhinji. Iz tog razloga treba pažljivo birati model, obratiti veliku pažnju na uklapanje u prostoru, zadovoljiti sve potrebe ukućana i održavanje primenjivati na što adekvatniji način.

Odgovarajući modeli:

Frižider spada u uređaje dužeg veka trajanja uz eventualne manje redovne intervencije (isključivo po potrebi). On se može menjati i nakon 10 i više godina što je potpuno individualno. Važno je da se uz ovaj uređaj zadovolje sve Vaše potrebe i prilagodi Vašem načinu života. Pojedina domaćinstva zahtevaju velike multifunkcionalne modele, dok je nekima ovo nepotreban i neiskorišćen aparat. Zbog toga je najbitnije rukovođenje sopstvenim željama i potrebama. Nikada ne treba slepo pratiti trenutni stil ili izabrati model isključivo jer je iz najnovije i najmodernije kolekcije.

Kako se zapravo zadovoljavaju lične potrebe i potrebe svih ostalih članova u domaćinstvu? To je već veoma prosto.Ukoliko domaćinstvo broji samo jednog člana, frižider zapremine 100 litara je adekvatno i apsolutno odgovarajuće rešenje. Dvočlana porodica može birati od 120 do 180 litara zapreminu ovog uređaja a za više članova se posebno dodaje po 20 litara na zapreminu.

Uz zapreminu se bira i odgovarajuća klasa a najbolji su modeli sa višom klasom tj. oni koji nose slovne oznake A i B. Iako se radi o znatno skupljim modelima u poređenju sa nižim razredima ova varijanta se ipak dosta isplati a to se vremenom najbolje odražava na račune za utrošenu električnu energiju.

Pravilno uklapanje frižidera i zamrzivača u kuhinji:

U raspoređivanju kuhinjskih elemenata najbitnije je pridržavati se pojedinih nepisanih pravila. Jedno od pravila je kako i gde postaviti frižider. On zahteva najhladnije mesto i najveću moguću udaljenost u odnosu na šporet, pećnicu i ostale izvore toplote.

Sunčevi zraci takođe nisu poželjni da frižider bude izložen njima. Pravo rešenje može biti i ubacivanje odnosno ugradnja u kuhinjske elemente. U slučaju da ipak ne možete da razdvojite ove uređaje od onih koji u toku rada proizvode toplotu, savetuje se da barem između njih postavite stiropor i na neki način ih zaštitite.

Frižideri zamrzivači prilikom rada stvaraju određenu toplotu oko njih čime je neophodno obezbeđivanje adekvatnog prostora iza ovih uređaja kojim se omogućuje cirkulisanje vazduha i njihovo hlađenje. Dovoljnim prostorom između uređaja i zida sprečava se njihova povećana potrošnja el.energije u toku rada.O Autoru

Marko iz Beograda je strucnjak za popravku i servis bele tehnike

Ocena: 2.0

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Odabir Zamrzivača Za Vaše Domaćinstvo

Kako Do Funkcionalnog I Kvalitetnog Kupatila

Kupovina Električnih Uređaja

Energetski efikasni aparati i kućni uređaji