Maštovito Iskoristite Oštećene Tkanine – Uradi Sam

Napisao/la: KucneCarolije

Ukupan broj reči: 2337 | Datum: 16 01 2011 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLNajčešći razlog zbog koga bacimo uflekani prekrivač, pocepani duks ili prerasle pantalone, jeste što nemamo ideju šta bismo radili sa njima. Kad već nedostaje ideja o načinu na koji bi ovakvi komadi mogli biti iskorišćeni, onda oni samo zauzimaju mesto i stvaraju nered u stanu. Kako biste iskoristili sve nepotrebne komade garderobe, posteljine ili neke druge tkanine, potrebno je da ih sve izdvojite iz garderobera i osmislite šta biste od koje tkanine mogli da napravite. Najjednostavniji „uradi sam“ projekti su dekorativni jastuci i torbice. Ove komade možete vrlo jednostavno napraviti od komada tkanine koje imate u kući.

Dekorativni jastuci pored toga što će oplemeniti izgled vaše garniture za sedenje, kreveta, klupe ili fotelje, učiniće ih udobnijim. Jastuke, ili navlake za jastuke možete jednostavno napraviti od oštećene bluze, košulje, suknje, stoljnjaka, oštećenog komada posteljine ili zavese . Kao ukrase koji će učiniti jastuk interesantnijm možete koristiti stare mašne, čipku ili  komade starog nakita u vidu perli ili lančića. Ukoliko pravite jastuke za dečiju sobu, možete u uglu jastuka prišiti malu plišanu igračku.

Uradi sam – torbice su još jedan praktičan način da upotrebite stare majice sa interesantnim aplikacijama, stare farmerice, šal koji više ne želite da nosite. Potrebno je da šivenjem zatvorite komad garderobe sa tri strane, tako da gornja strana ostane otvor za torbicu na koji ćete prišiti kaiševe. Vrlo je jednostavno, a pri tom će vam biti interesantno da se nađete u ulozi kreatora. Stari i oštećeni komad ćete pretvoriti u novi i interesantniji, a pri tom ćete imati unikatni proizvod. Ako želite dodatno da ukrasite torbicu koju pravite iskoristite ukrasne elemente od komada starog nakita, kaiševa sa interesantnim šnalama, satenske mašne ili  ogledala.

Puno je „uradi sam“ ideja koje možete primeniti i kreativno iskoristiti stare ili oštećene tkanine. Jastuci i torbice su samo neke od ideja za stvaranje nove kreacije od polovnih krpica. Pored toga možete napraviti sobne papuče, rukavice za kuhinju, kecelju, futrolu za mobilni, neseser ili džepove za vrata u kupatilu.  Sve što vam padne na pamet probajte napraviti od oštećenih tkanina jer u ovom slučaju nemate šta izgubiti, a možete dobiti novi komad koji će biti originalan način da svoju omiljenu tkaninu ipak sačuvate i koristite još neko vreme.O Autoru

Detaljna objasnjenja kako da napravite torbice ili jastuke potrazite na sajtu Kucnih Carolija u rubrici Uradi Sam.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Kako su se oblačile Beograđanke!

Modni trikovi koji vam mogu biti od koristi

Versace naočare za sunce – Upotpunite sopstveni stil

Budite zgodni sa Bvlgari naočarima

Oakley naočare za sunce – Odličan dodatak Vašoj kolekciji naočara

Dizajnerske naočare za sunce – mudar izbor ili ne?

Polarizovane naočare – O čemu se radi?

Super luksuzne naočare za sunce za ovo leto

Nosite Miu Miu naočare za sunce i formirajte snažan modni stil

Koliko su moderne Armani naočare za sunce?

Razlozi zašto da kupite Prada sunčane naočare

Dolce Gabbana sunčane naočare

Privlačna raskoš posteljina

Zenske Ray-Ban Naocare

Oakley ženske sunčane naočare