Dnevna I Spavaća Soba I Njihov Značaj

Napisao/la: markobg

Ukupan broj reči: 2861 | Datum: 11 09 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLDnevni boravak:

Pod dnevnom sobom uglavnom se smatraju najveći prostori svake kuće ili stana tako da pri adaptaciji i renoviranju iziskuju najveće izdatke. U dnevnoj sobi se provodi najveći deo slobodnog vremena i predstavlja centralnu prostoriju svakog doma u kojoj se okuplja porodica i druži sa prijateljima. Iz dosta razloga treba posebnu pažnju usmeriti pri renoviranju i adaptaciji dnevnih soba kako bi se postigli što funkcionalniji i prijatniji prostori.

Šta je to što je prvenstveno potrebno u opremanju dnevnih soba? Da li je na prvom mestu opremanje adekvatnim nameštajem, postavljanje kvalitetnih podnih obloga, kvalitet zidova ili nešto drugo u pitanju? Treba imati precizne planove i tačnu viziju šta i kako želite od određenog prostora.

Spavaća soba:

Reč je o mestu gde započinje i završava se svaki dan, o intimnom kutku koji služi za odmor nakon gomile obaveza u jednom danu, odlazaka na posao u školu i sl. Promena boje zidova ili izbor odgovarajućeg i udobnog kreveta nije jedino na šta treba obratiti pažnju u renoviranju i adaptaciji. Do postizanja krajnjeg cilja neophodno je obezbediti što funkcionalniji prostor prilagođen u potpunosti željama i potrebama onih koji u njemu borave.

Odabir posebnog stila:

Bilo da je reč o neoklasičnom, modernom ili minimalističkom svako se mora opredeliti za jedan određeni stil i toga se treba pridržavati pri uređenju. Kada ste tačno odredili sopstveni omiljeni stil i definisali svaki korak u uređenju prostora sve će biti mnogo jednostavnije.

Pravi odabir boja:

U odabiru boja treba pažnju podrediti svakoj prostoriji posebno kao i krajnjem utisku koji želite da se u njima postigne. S obzirom na činjenicu koliko određena boja može uticati na raspoloženje važno je pažljivo pristupiti samom odabiru kako se ne bi stvorio kontra efekat. Greške u odabiru boja mogu dovesti do lošeg raspoloženja, neprijatne atmosfere pa čak i depresivnog osećaja. Zidove je potrebno uskladiti sa adekvatnim nameštajem.

Pravilno osvetljenje prostora:

Obezbeđivanje dovoljno prirodnog i adekvatnog veštačkog osvetljenja svakako treba staviti kao prioritet pri uređenju i adaptaciji. Sa odgovarajućom rasvetom dolazi do stvaranja topline i prostor dobija dušu.

Odgovarajući podovi za ugodno kretanje:

Sa drvenim podlogama odnosno parketom stvara se posebna toplina u prostoru naročito spavaćim sobama. U poslednjih nekoliko godina sve je više onih koji se odlučuju za keramičke ili granitne pločice uz koje je odlično rešenje podno grejanje.

Oblaganje zidova:

Pored osnovnih boja koje se koriste u bojenju zidova u dodatnom oplemenjivanju prostora mogu se koristiti razne teksture, tapete i nalepnice za zidove.O Autoru

Marko iz Beograda je strucnjak za enterijer i radi za firmu : Majstor Beograd.com

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Sve o namestaju na jednom mestu

Dallas Nameštaj - Tutin Srbija

Kreveti na sprat kao dobar način za uštedu prostora

Dnevna I Spavaća Soba I Njihov Značaj

Roletne Kao Odlična Zaštita Za Vas I Vaše prozore

Koliko Su Važne Pločice U Kuhinji

Udoban Krevet Za Zdrav Život

Odgovarajući Plakari Za Vaš Dom

Kuhinja – carstvo svake domaćice

Venecijaneri Kao Ukras Svakog Enterijera

Kako Prepoznati Kvalitetnu Kuhinju

Rolo zavese – savremena i jednostavana zaštita za prozore

Deset razloga zašto izabrati rolo zavese

Saveti za kupovinu posteljine za vaše dete

Trakaste zavese za Vaš dom ili poslovni prostor