Kako Prepoznati Kvalitetnu Kuhinju

Napisao/la: MarkoM

Ukupan broj reči: 710 | Datum: 27 09 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLKupovina kuhinje je za svaku ženu nešto posebno. To je samo njen komad prostora, njen svijet gdje je neprikosnoveni "gazda". Lijepa kuhinja je nešto čime će se rado pohvaliti svakoj prijateljici i zato kada krene kupnja nove kuhinje - to mora biti nešto posebno.  Nema mjesta nekim kuhinjama sklepanim na brzinu, ne smije biti mjesta lošim i nekvalitetnim materijalima ili loše odrađenom poslu sklapanja i montaže kuhinje.

Da bi kuhinja uistinu dugo vremena bila lijepa i funkcionirala besprijekorno, potrebno je odabrati kvalitetne komponente od kojih će biti napravljena, točnije materijale i okove. Sigurno ste puno puta čuli nešto u stilu - ma sve je to isto, samo neke tvrtke naplaćuju puno, a neke normalno i zato razlika u cijeni. No to nije tako, to ni izbliza nije tako. Uzmimo za primjer tipičnu kuhinju lošije kvalitete iz neke istočne države koja se često prodaje po salonima namještaja po prilično popularnim cijenama.

Ona vam može izgledati sasvim dobro. Pažljivo složena, ušminkana, solidnog izgleda i popularne cijene. No, razmislimo malo što se dogodi kada iz tih "savršenih" uvjeta dođe u vašu  kuću ili stan. Ako sami sklapate kuhinju s namjerom da uštedite određeni novac, tu već mogu nastati prvi problemi. S obzirom da su materijali slabije kvalitete, vrlo lako se može dogoditi da se dijelovi okrhnu prilikom malo jačeg udarca čekićem kod montaže. Pa montaža sudopera koja može postati noćna mora jer nikako da sjedne kako treba.

A kada ju smontirate i instalirate, beskrajno podešavanje ravnine vrata koja nikako da dođu u potrebnu ravninu i slične frustrirajuće sitnice. Ali to na žalost nije sve. Jeftine kuhinje su uglavnom napravljene od jeftine iverice slabije kvalitete i kantirane jeftinom i tankom melaminskom trakom.

S obzirom da je kuhinja mjesto gdje je stalno prisutna akcija - rezanje, pranje, vlaga, para i slične radnje, ubrzo se može dogoditi sljedeće; zbog takvih radnih uvjeta, melaminska traka se ubrzo odljepljuje s rubova te osim što je to ružno i frustrirajuće s obzirom da vam je kuhinja stara svega nekoliko mjeseci ili tek koju godinu, još gore je to što iverica više nije zaštićena, vlaga prodire u nju te se brzo napuhava i trune.

Slična stvar se događa i s radnom pločom. Ovdje još možemo nabrojati i sve ostale sitnice koje mogu živcirati poput škripanja vrata (loši okovi), vrata koja se svako malo objese, popucaju na rubovima jer ne postoji usporivač zatvaranja, a zbog loše kvalitete, to se može dogoditi već nakon nekoliko jačih kontakata vrata s korpusom kuhinje, ladice za koje morate dobro paziti što stavljate da ne pukne dno itd.

Kao što je rečeno na početku, kuhinja je komad namještaja koji se ne kupuje i ne mijenja često, komad namještaja na koji želimo biti ponosni i želimo da što je moguće duže ostane lijepa i funkcionalna kao prvog dana.

S obzirom na to, savjet je da se što više educirate o materijalima i okovima, kao i to da probate što bolje iskoristiti prostor predviđen za kuhinju. To ne moraju nužno biti skupi materijali poput lakiranog mediapana, već i običan iveral u nekom lijepom dekoru, ali treba pripaziti da je od nekog kvalitetnog proizvođača kao što su Egger ili Kaindl, treba pripaziti da je kantiran ABS trakom debljine barem jedan milimetar, treba pripaziti na kvalitetu radne ploče i kvalitetnog proizvođača okova.

Na žalost, ponekad se i od dobrih materijala može napraviti loša kuhinja pa svakako dobro proučite reference tvrtke koju ćete angažirati za izradu kuhinje.

Na siteu www.mojakuhinja.com.hr možete pronaći  dobre savjete kako prepoznati kvalitetan materijal te na što pripaziti kod kupovine kuhinje.

 

 O Autoru

Autor piše članke iz raznih oblasti koje ga zanimaju.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Sve o namestaju na jednom mestu

Dallas Nameštaj - Tutin Srbija

Kreveti na sprat kao dobar način za uštedu prostora

Dnevna I Spavaća Soba I Njihov Značaj

Roletne Kao Odlična Zaštita Za Vas I Vaše prozore

Koliko Su Važne Pločice U Kuhinji

Udoban Krevet Za Zdrav Život

Odgovarajući Plakari Za Vaš Dom

Kuhinja – carstvo svake domaćice

Venecijaneri Kao Ukras Svakog Enterijera

Kako Prepoznati Kvalitetnu Kuhinju

Rolo zavese – savremena i jednostavana zaštita za prozore

Deset razloga zašto izabrati rolo zavese

Saveti za kupovinu posteljine za vaše dete

Trakaste zavese za Vaš dom ili poslovni prostor