Koliko Su Važne Pločice U Kuhinji

Napisao/la: markojelic

Ukupan broj reči: 2691 | Datum: 12 06 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLKuhinju svrstavamo u prostoriju u kojoj je porodica uglavnom na okupu i gde se provodi dosta vremena od pripremanja hrane do boravka za vreme obroka. Navedene aktivnosti svakako iziskuju toplinu i funkcionalnost same prostorije. Za krajnji vizuelni efekat u ovom prostoru mogu se pobrinuti razne pločice, a da pri tom vodite računa i o njihovom najzahvalnijem održavanju. Za postavljanje pločica u kuhinji bilo da je reč o podu ili zidovima, najbolje rešenje mogu biti one sa visokim sjajem i umereno tamnijih nijansi.

Da bi kuhinja bila u potpunosti sređena pločice su jedan od važnijih delova. One se postavljaju na zidove i pod i veoma su praktične što se tiče održavanja. Postavljanje na zidove je nešto zahtevniji posao samim tim što je potrebno uskladiti ih sa ostalim kuhinjskim elementima.

Saveti pri odabiru odgovarajućih pločica za Vašu kuhinju:

Ukoliko još uvek niste izabrali pločice koje želite da se postave u Vašoj kuhinji evo nekih saveta o čemu treba voditi računa.

Što se tiče oblika i veličine pločica potrebno je izabrati one koje će se najbolje uklopiti u celokupan enterijer. U slučaju da želite da stvorite osećaj prostranosti najbolje rešenje za to su manje svetle pločice. Kada je reč o podnim pločicama obavezno treba voditi računa da se ne klizaju. Naročito zbog pripremanja jela, pranja sudova i sl. gde je voda konstantno prisutna. Pored toga potrebno je odabrati pločice koje su otporne na habanje i razna druga oštećenja. Uz estetski efekat važno je odabrati boju i dezen pločica koje će se jednostavno i lako održavati.

Kako postaviti pločice u kuhinji:

Kao i kod svih drugih prostorija tako se i u kuhinji pločice mogu postaviti na dva načina, na lepak ili na materijal. S obzirom da se postupak lepljenja na materijal loše pokazao, sve češće se pločice postavljaju na lepak.

Postoje i 3 podele postavljanja pločica:

- U kompletnom prostoru gde se nalazi kuhinja tj. od poda do plafona što je veoma redak slučaj.

- Postavljanje pločica samo u vidljivom delu od poda do određene visine.

- Postavljanje od poda do visine otprilike 140 – 150 santimetara odnosno do visine na kojoj su  gornji kuhinjski elementi.

 

Za jednostavno održavanje pločica, naročito zbog naslaga masnoće i prljavštine tokom kuvanja, najbolje je postaviti pločice sa visokim sjajem u umereno tamnijim nijansama.

Dimenzije pločica nisu od prevelike važnosti jedino se preporučuju fuge od po 2 milimetara. S obzirom na visokokvalitetne fugomale ne morate brinuti skupljanju prljavštine i masnoće u fugama jer se veoma lako čiste. Pored toga imaju visoku otpornot na vodu, vlagu i stvaranje buđi.O Autoru

Marko Jelic iz Beograda pise tekstove na temu uredjenje stana.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Sve o namestaju na jednom mestu

Dallas Nameštaj - Tutin Srbija

Kreveti na sprat kao dobar način za uštedu prostora

Dnevna I Spavaća Soba I Njihov Značaj

Roletne Kao Odlična Zaštita Za Vas I Vaše prozore

Koliko Su Važne Pločice U Kuhinji

Udoban Krevet Za Zdrav Život

Odgovarajući Plakari Za Vaš Dom

Kuhinja – carstvo svake domaćice

Venecijaneri Kao Ukras Svakog Enterijera

Kako Prepoznati Kvalitetnu Kuhinju

Rolo zavese – savremena i jednostavana zaštita za prozore

Deset razloga zašto izabrati rolo zavese

Saveti za kupovinu posteljine za vaše dete

Trakaste zavese za Vaš dom ili poslovni prostor