Kuhinja – carstvo svake domaćice

Napisao/la: markojelic

Ukupan broj reči: 2469 | Datum: 28 03 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLO kvalitetu i ceni kuhinja brinu materijali od kojih se izrađuju i njihov kvalitet. Kada govorimo o osnovnim delovima svake kuhinje tu pre svega mislimo na frontove, korpus kuhinje i radnu ploču. U izradi kuhinja potrebno je obezbediti ivericu, trake za kantovanje, akril, drvo mediapan, okove itd.

Zastupljenost mediapana u izradi kuhinja:

Za dobijanje medijapana koriste se drvena vlakna kojima se dodaju posebna veziva. MDF ploče su zbog toga znatno tvrđe i gušće za razliku od iverice, pa je kod njih samim tim bolja i lakša obrada. Kod medijapana nije potrebno kantovanje kao kod iverice i izgled frontova je mnogo bolji i lepši. Same MDF ploče nisu toliko skupe ali ukoliko se koriste za frontove neophodno je lakitrati ih čime im cena automatski raste.

Ono što predstavlja veliku prednost lakiranog medijapana je pregršt mogućnosti u odabiru boja i nijansi. Važna karakteristika ovog materijala je to što je veoma otporan na vlagu i vodu. Ono što se svrstava u njegove mane su nešto viša cena i jako mala otprornost na razna oštećenja. Ukoliko ogrebete i oštetite lak jedini način da oštećenje nestane je da ga ponovo lakirate.

Medijapan koji ima presvlaku od PVC folije ima nešto bolje osobine od lakiranog medijapana jer ne može baš tako lako da se ošteti i ima pristupačniju cenu. Ono što se smatra njegovom manom je to što vremenom dolazi do odlepljivanja folije na pojedinim mestima što se ne može popraviti.

Zastupljenost univera u izradi kuhinja:

U toku izrade kuhinja po meri od univera dolazi do mešanja lepka sa neoplemenjenom ivericom. Posebna tehnika uz visoku temperaturu i pritisak, dobijanje iverice prati i  lepljenje raznih folija koje su impregnirane melaminskom smolom. Dobra mehanička svojstva i povoljna cena melamina pružaju mnoge mogućnosti prilikom odabira dekora za sve vrste nameštaja pa i za kuhinje.

Ono što se smatra manom je to da bočne strane moraju da se kantuju jer na njima nema melamina. Bez obzira na to univer je i dalje jedan od jeftinijih materijala koji se takođe razlikuje po svom kvalitetu.O Autoru

Marko Bjelic radi za firmu majstorbeograd.com i zaduzen je za promociju i distribuciju kvalitetnih calanaka na temu uredjenje stana.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Sve o namestaju na jednom mestu

Dallas Nameštaj - Tutin Srbija

Kreveti na sprat kao dobar način za uštedu prostora

Dnevna I Spavaća Soba I Njihov Značaj

Roletne Kao Odlična Zaštita Za Vas I Vaše prozore

Koliko Su Važne Pločice U Kuhinji

Udoban Krevet Za Zdrav Život

Odgovarajući Plakari Za Vaš Dom

Kuhinja – carstvo svake domaćice

Venecijaneri Kao Ukras Svakog Enterijera

Kako Prepoznati Kvalitetnu Kuhinju

Rolo zavese – savremena i jednostavana zaštita za prozore

Deset razloga zašto izabrati rolo zavese

Saveti za kupovinu posteljine za vaše dete

Trakaste zavese za Vaš dom ili poslovni prostor