Rolo zavese – savremena i jednostavana zaštita za prozore

Napisao/la: andrijam

Ukupan broj reči: 2420 | Datum: 6 01 2011 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLPrilikom izbora između venecijanera, trakastih zavesa ili običnih zavesa veoma često se zaboravljaju rolo zavese, koje su u mnogim slučajevima bolje i atraktivnije rešenje. Rolo zavese su manje zastupljene u prodaji od klasičnih varijanti, pa su zato i manje poznatije i često nepravedno zapostavljene.

Rolo zavese koje su se koristile ranije imale su uže koje je bilo pričvršćeno na donjem delu rolo zavesa kako bi se podizale i spuštale. Ove rolo zavese funkcionišu na sličan način kao lastiš. Rolo zavese koje su se koristile ranije nisu baš bile pogodne za ugradnju,  zbog zamornog načina njihovog otvaranja i zatvaranja, dok modernije poseduju klik rolo zavesu kojom se kontroliše brzina zatvaranja i otvaranja, što ih čini jako pogodnim za upotrebu.

Rolo zavese koje se smatraju kao veoma efektivnim su zatamnjeni modeli opremljeni premazom koji osigurava totalni mrak. Danas postoje jeftiniji modeli koji ne propuštaju svetlost, modeli koji su napravljeni tako da poseduju draperiju sa prednje strane, da bi potpuno blokirali svetlost koja dolazi.

Ovakve rolo zavese se smatraju za neophodne, posebno na mestima i područjima koja se trebaju zaštiti od ulaska sunčeve svetlosti. Kompanije i preduzeća koja se prvenstveno bave medijima i video prezentacijom umetnosti zahtevaju potpuno mračne prostorije za njihovu prezentaciju slika i videa.

Mnoge firme koje se bave ovom problematikom nude ovaj tip rolo zavesa, prodajući ih kao jeftinu alternativu. One su danas popularne zbog svoje univerzalnosti, efikasnosti i korisnosti.

Danas je većinu modela rolo zavesa  jednostavno ugraditi i koristiti. Kada je potrebno da ih pomerite zbog čišćenja, proces je jednostavan i brz. One su takođe lake i pogodne da se spakuju i pošalju bilo gde.

Ako razmišljate o tome šta ćete staviti na vaše prozore, pre nego donesete izbor proverite i rolo zavese. Možda će se upravo one pokazati kao bolji izbor nego klasične zavese ili trakaste zavese.O Autoru

Rolotrend je samostalna zanatska radnja za ugradnju venecijanera, trakastih zavesa, roletni, rolo zavesa na području Beograda i okoline.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Sve o namestaju na jednom mestu

Dallas Nameštaj - Tutin Srbija

Kreveti na sprat kao dobar način za uštedu prostora

Dnevna I Spavaća Soba I Njihov Značaj

Roletne Kao Odlična Zaštita Za Vas I Vaše prozore

Koliko Su Važne Pločice U Kuhinji

Udoban Krevet Za Zdrav Život

Odgovarajući Plakari Za Vaš Dom

Kuhinja – carstvo svake domaćice

Venecijaneri Kao Ukras Svakog Enterijera

Kako Prepoznati Kvalitetnu Kuhinju

Rolo zavese – savremena i jednostavana zaštita za prozore

Deset razloga zašto izabrati rolo zavese

Saveti za kupovinu posteljine za vaše dete

Trakaste zavese za Vaš dom ili poslovni prostor