Venecijaneri Kao Ukras Svakog Enterijera

Napisao/la: markobg

Ukupan broj reči: 2649 | Datum: 25 02 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLVenecijaneri - u svakom enterijeru predstavljaju ukras, čuvaju Vas od sunčevih zraka i posmatranja radoznalih prolaznika. Mogu kontrolisati pravce i količine svetlosti koja dopire u prostoriju i jedan od najboljih rešenja su za sve vrste otvora u kući ili stanu. Smeštaju se u unutrašnju stranu prozora, tačno u okvir. Krovni prozori takođe mogu imati venecijanere.

Venecijaneri su zapravo aluminijumske trake koje imaju završnu poliestersku obradu u boji. U sklopu traka postoji i metalna plastificirana kutija sa mehanizmom, sajlom i palicom kojom se venecijaneri otvaraju i zatvaraju.

Za izradu venecijanera koristi se obojeni aluminijum kome je vek trajanja neograničen. Mogu se postavljati na sve vrste stolarije. Postoji veliki izbor boja koje se uklapaju u sve vrste enterijera. Venecijaneri su nešto slični roletnama koje se izrađuju od raznih materijala ( metal, plastika, drvo ).

Venecijanere možete na najjednostavniji način podešavati, možete kontrolisati količinu svetlosti u Vašem prostoru ili količinu hladovine u zavisnosti od Vaših potreba. Daju poseban elegantan izgled svakom prostoru u kome se nalaze i pružaju potpunu harmoniju. Metalne venecijanere ćete najčešće videti kod poslovnih zgrada jer mogu zaštititi od krađe, niskih i visokih temperatura, požara. Ova vrsta venecijanera podešava se na elektronski način.

Kod horizontalnog oblika venecijanera uz pomoć merdevina se letvice okreću preko valjka koji se rotira . Kod vertikalnog oblika letvice su nešto šire i pomeraju se u obe strane a mogu i po sredini da se razdvajaju.

Ugodan boravak u Vašoj sobi možete napraviti upravo uz venecijanere koje možete podesiti da puštaju samo male zrakove svetlosti što će od vaše sobe napraviti potpuno misterioznu prostoriju. Možete ih naći u raznim materijalima – od drveta, aluminijuma, plastike u raznim bojama i dezenima. Lako se uklapaju u sve vrste dizajna.

Prednosti venecijanera:

Jedna od najvećih prednosti je cena koja je vrlo pristupačna. Pored širokog spektra boja, raznih vrsta materijala i dimenzija veoma su prilagodljivi svim veličinama prozora. S venecijanerima se najbolje kontroliše dopiranje svetlosti u prostoriju, u zimskom periodu Vam mogu pomoći u održavanju toplote dok Vam u letnjem prave prijatnu atmosferu i hladovinu. Na ovaj način sačuvaćete i svoj nameštaj od preterane izloženosti suncu od kojeg nameštaj vremenom bledi.

 Kada je reč o čišćenju njihovo održavanje je vrlo jednostavno. Mogu se usisavati i brisati vlažnom krpom.

Ugradnja venecijanera:

Kod ugradnje venecijanera najvažnije su precizne mere Vašeg prozora. Mora se tačno izračunati i premeriti širina i visina, zatim sledi ugradnja specijalnog okvira i nakon toga postavljanje gornjeg dela venecijanera.

Sama ugradnja je jednostavna i laka. Pre ugradnje najveći posao je da izaberete boju i vrstu venecijanera kao i da li ćete venecijanere postaviti sa unutrašnje ili spoljašnje strane prozora.

Za prozore u obliku kvadrata montaža je jednostavna s unutrašnje strane dok je kod prozora u obliku pravougaonika najbolje da se postave sa spoljne strane što će prozore načiniti vizuelno većim nego što jesu.O Autoru

Marko pise i distribuira kvalitetne tekstove za nekoliko velikih sajtova kao sto je majstorbeograd.com .

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Sve o namestaju na jednom mestu

Dallas Nameštaj - Tutin Srbija

Kreveti na sprat kao dobar način za uštedu prostora

Dnevna I Spavaća Soba I Njihov Značaj

Roletne Kao Odlična Zaštita Za Vas I Vaše prozore

Koliko Su Važne Pločice U Kuhinji

Udoban Krevet Za Zdrav Život

Odgovarajući Plakari Za Vaš Dom

Kuhinja – carstvo svake domaćice

Venecijaneri Kao Ukras Svakog Enterijera

Kako Prepoznati Kvalitetnu Kuhinju

Rolo zavese – savremena i jednostavana zaštita za prozore

Deset razloga zašto izabrati rolo zavese

Saveti za kupovinu posteljine za vaše dete

Trakaste zavese za Vaš dom ili poslovni prostor